• En
  • پنجشنبه 06 دی 1403

در میلان ایتالیا بر گزار شد؛

هفتمین اجلاس مجمع بین‌المللی صندوق‌های ثروت ملی

هفتمین اجلاس مجمع بین‌المللی صندوق‌های ثروت ملی
ابراز نگرانی صندوق های ثروت ملی جهان از دخالت های سیاسی دولت ها، در جریان برگزاری
هفتمین اجلاس مجمع بین المللی صندوق های ثروت ملی در میلان ایتالیا مطرح شد.

به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی؛ هفتمین اجلاس مجمع بین المللی صندوق های ثروت ملی طی روزهای بیست و نهم ماه سپتامبر تا اول ماه اکتبر، به میزبانی ایتالیا در شهر میلان و با حضور هیاتی از صندوق توسعه ملی ایران به ریاست دکتر سیدصفدرحسینی برگزار شد.

در نخستین روز از این اجلاس نمایندگان صندوق های ثروت ملی و صاحبان بیش از 4.5 تریلیون دلار دارایی از 30 کشور جهان در مورد برنامه های سال آتی این صندوق ها تصمیم گیری کردند.

رئیس صندوق ثروت ملی ایتالیا به عنوان اولین سخنران این اجلاس، ضمن معرفی صندوق ثروت ملی این کشور، بر تمایز مالکیت و مدیریت در این صندوق تاکید کرد.

مواریزیو تاماگنینی گفت: این صندوق  عمدتا در شرکت های ایتالیای سرمایه گذاری کرده و در عمر کمتر از چهار سال خود نزدیک به 18 درصد بازده عملکرد داشته است.

در ادامه مراسم روز نخست این اجلاس، پیرکارلو پادوآن، وزیر دارایی ایتالیا نیز اظهار داشت: وضعیت مالی ایتالیا در پی تدابیری که برای رفع مشکلات از جمله کاهش مالیات ها، تمرکز بر موسسات کوچک و متوسط و تسهیل فضای کسب و کار اتخاذ شده، روند رو به بهبودی را در پیش گرفته است.

وی دارایی های صندوق های ثروت ملی حاضر در این اجلاس را 2.6 برابر تولید ناخالص داخلی کشورش عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد: با فرآیند رو به  بهبودی که در شرایط مالی ایتالیا مشاهده می شود در آینده نزدیک شاهد رونق در بازارهای مالی ایتالیا و حضور پررنگ صندوق های ثروت ملی حاضر در اجلاس باشیم.

در ادامه این اجلاس، آدریان اورر، رئیس صندوق ثروت ملی نیوزیلند، به مدت سه سال ریاست مجمع بین المللی صندوق های ثروت ملی  را بر عهده گرفت. همچنین، رئیس صندوق ثروت ملی ابوظبی به عنوان معاون مجمع و روسای صندوق های چین و سنگاپور به عنوان اعضاء هیأت مدیره انتخاب شدند.

میزبانی اجلاس 2017 مجمع بین المللی صندوق های ثروت ملی نیز به صندوق سمروک(samaruk) قزاقستان سپرده شد.

نمایندگان حاضر در نخستین روز از هفتمین اجلاس مجمع بین المللی صندوق های ثروت ملی، اصلاحاتی را که در توافقنامه اعضاء صورت گرفته بود، به همراه گزارش سالانه و صورتهای مالی را به تصویب رساندند.

در ادامه، نمایندگان کمیته های فرعی مجمع نیز گزارشاتی در خصوص چگونگی اعمال اصول سانتیاگو، حکمرانی صندوق ها و چگونه سرمایه گذاری صندوق های ارایه کردند  و مقرر شد ارتباطات صندوق ها با یکدیگر افزایش یافته و انتقال تجارب بین صندوق های عضو بیش از پیش جدی گرفته شود.

در جریان مباحث مطرح شده میان نمایندگان صندوق های ثروت ملی حاضر در این اجلاس،  مطرح شد که تحت تاثیر قرارگرفتن صندوق های ثروت ملی از تصمیمات سیاسی دولت ها ضمن ایجاد نگرانی کشورهای سرمایه پذیر، سرمایه گذاری آنها را محدود خواهد کرد. براین اساس تاکید شدکه بهبود شفافیت و عملکرد و رعایت اصول سانتیاگو این نگرانی ها را کاهش  داده و به نفع هر دو طرف سرمایه گذار و سرمایه پذیر خواهد بود.

فرصت های جدید سرمایه گذاری، مدیریت ریسک لزوم توسعه و گسترش انواع دارایی های قابل سرمایه گذاری لزوم انتشار به موقع اطلاعات، لزوم همکاری  با نهاد های داخلی و خارجی مرتبط، لزوم بهره گیری از دانش شرکت ها و موسسات مرتبط نیز از جمله سایر موضوعاتی بود که به تفصیل در این نشست مورد بحث و بررسی قرا رگرفت.

گفتنی است؛ در سال جاری میلادی 9 عضو به اعضای مجمع افزوده و مجمع دارای 30 عضو شد. صندوق دوم قزاقستان ، صندوق مراکش، صندوق عمان و صندوق فلسطین در جریان برگزاری اجلاس میلان،  به عضویت مجمع درآمدند.

امتیاز به خبر :