• En
  • چهارشنبه 03 بهمن 1403

آیت‌الله حسینی بوشهری:

استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای امور جاری باید خط قرمز دولت‌ها باشد

استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای امور جاری باید خط قرمز دولت‌ها باشد
مهدی غضنفری رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی، در دیدار با آیت‌الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، از چالش‌های صندوق طی سه سال گذشته سخن گفت. آیت‌الله حسینی بوشهری نیز بر لزوم تقویت منابع صندوق توسعه ملی، خودکفایی دولت‌ها در بودجه‌ریزی و نقش همدلی در رشد و توسعه کشور تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی، مهدی غضنفری رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی، در جریان سفر به شهر مقدس قم با آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری، دیدار و گفت‌وگو کرد.
آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری در این دیدار با اشاره به اهمیت مدیریت منابع صندوق توسعه ملی اظهار داشت: «برداشت از منابع صندوق توسعه ملی باید حتی المقدور خط قرمز دولت‌ها باشد و نباید این منابع برای امور جاری کشور مورد استفاده قرار گیرد. دولت‌ها باید تلاش کنند بودجه خود را بدون اتکا به منابع صندوق توسعه ملی تنظیم کنند.»
وی افزود: «صندوق توسعه ملی سرمایه‌ای برای آینده کشور است و منابع آن باید به‌گونه‌ای مدیریت شود که در مواقع بحرانی به‌عنوان پشتوانه‌ای قابل اتکا عمل کند. همچنین، مبالغ برداشت‌شده از صندوق باید در اولین فرصت بازگردانده شود.»
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی گفت: «اگر صندوق توسعه ملی بتواند با بخش خصوصی سرمایه‌گذاری کند، هم سرمایه‌های صندوق بازمی‌گردد و هم منافع اقتصادی بیشتری برای کشور ایجاد خواهد شد.»
آیت‌الله حسینی بوشهری در ادامه به نیازهای استان قم اشاره و تأکید کرد: «قم عش آل محمد (ص) است و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، به‌ویژه در حوزه سلامت و بهداشت، می‌تواند خدمات ارزنده‌ای به مردم این استان و زائران حرم کریمه اهل بیت (س) ارائه کند.»
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: «اگر فضای کشور فضای همدلی باشد، قطعاً شاهد رشد و توسعه پایدار خواهیم بود.»


گزارش غضنفری از وضعیت صندوق توسعه ملی

در جریان سفر مهدی غضنفری، رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی به شهر مقدس قم و دیدار با آیات عظام حسینی بوشهری، شهرستانی، سبحانی و اعرافی، موضوعات کلیدی پیرامون عملکرد و جایگاه صندوق توسعه ملی در توسعه اقتصادی کشور مورد بحث قرار گرفت. غضنفری در این دیدارها ضمن ارائه گزارشی از دستاوردها، چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی صندوق، به تشریح وضعیت منابع ورودی، الزامات صیانتی اساسنامه و ضرورت تقویت سرمایه‌گذاری‌های هدفمند پرداخت.
وی با اشاره به تاریخچه تشکیل صندوق‌های ثروت ملی دنیا گفت: «ایده تشکیل صندوق توسعه ملی از ابتکارات بسیار ارزشمندی بود که با بهره‌گیری از تجربیات حساب ذخیره ارزی و برای رفع کاستی‌های آن ایجاد شد. خوشبختانه این صندوق طی ۱۲ سال گذشته، نقش مؤثری در حمایت از بنگاه‌سازی و توسعه کسب‌وکارهای بخش خصوصی در حوزه‌های مختلف ایفا کرده است.»
غضنفری با اشاره به حجم ورودی‌های ۱۲ سال گذشته اظهار داشت: «از محل صادرات نفت، تاکنون ۱۶۰ میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی تخصیص یافته است. از این مبلغ، حدود ۱۱۰ میلیارد دلار توسط دولت‌ها به‌صورت استقراض برداشت شده که از منظر مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) غیرقانونی تلقی می‌شود؛ ضمن آنکه مابقی منابع در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است و حدود ۱۰ میلیارد دلار با مصوبه مجلس به ریال تبدیل شده که ارزش کنونی آن تنها یک میلیارد دلار است.»
رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی افزود: «متأسفانه طی سه سال گذشته، علیرغم سهم اسمی بالای ۴۰ درصد از صادرات نفت برای صندوق، ورودی جدیدی عملاً به آن اختصاص نیافته است؛ این در حالی است که صندوق‌های ثروت ملی در کشورهای منطقه با منابع قابل‌توجهی فعالیت کرده و نقشی کلیدی در اقتصاد آن کشورها ایفا می‌کنند.»
وی با تأکید بر اهمیت تقویت منابع صندوق گفت: «ضروری است که با برنامه‌ریزی دقیق و سرمایه‌گذاری‌های هدفمند، صندوق توسعه ملی بتواند نقشی مؤثرتر در توسعه پایدار کشور ایفا کند.»
مهدی غضنفری در پایان، ضمن تأکید بر لزوم تبیین فلسفه تشکیل صندوق برای مسئولان و سیاست‌گذاران اظهار داشت: «امیدواریم به‌تدریج فلسفه تشکیل صندوق توسعه ملی در میان مقامات تشریح شود تا همه، انتظارات مشابهی از این نهاد داشته باشند. حکمرانی اقتصادی، مقوله‌ای پیچیده است که نیازمند درک عمیق‌تر از ابعاد پیچیده و چالش‌برانگیز آن هستیم.»
پایان پیام/

گزارش تصویری

امتیاز به خبر :