افزایش تخصیص به داراییهای جایگزین و استراتژی داراییهای متنوع، موجب شده که صندوقهای ثروت ملی و بازنشستگی ملی آسیایی که بخش عمده ی سرمایه گذاران نهادی آسیایی را تشکیل می دهند، برای مدیریت پورتفوی خود به شرکت های مدیریت دارایی مستقل روی آورند.
حتی بزرگ ترین و سودآورترین شرکت های سرمایه گذارای دارای دفاتر سرمایهگذاری و تحقیقاتی در سراسر جهان بوده و در تلاش برای افزایش توانمندی های داخلی خود برای مدیریت هرچه بهتر سبد داراییهای خود می باشند. آخرین گزارشهای مالی سالیانه این نهادها حاکی از آن است که درحال حاضر شرکت های مدیریت دارایی مستقل مسئولیت مدیریت بخش بیشتری از پورتفوی آنها را در مقایسه با سال قبل بر عهده دارند.
به عنوان مثال:
• طبق گزارش سالیانه منتشرشده از صندوق سرمایهگذاری چین، تا انتهای سال 2013- حدود 67.2 درصد از سبد دارایی بینالمللی این صندوق به ارزش 200 میلیارد دلار توسط شرکت های مدیریت دارایی مستقل مدیریت شده بود در حالی که بخشی از پورتفو که در سال 2012 توسط این شرکت ها مدیریت شد برابر با 63.8 درصد بوده است.
• طبق آخرین گزارش منتشرشده توسط صندوق ملی خدمات بازنشستگی کره در 31 دسامبر سال 2013 حدود 33.8 درصد از سبد 436 میلیارد دلار این صندوق توسط شرکت های مدیریت دارایی مستقل مدیریت شد در حالی که در سال گذشته سهم این شرکت ها از مدیریت پورتفو برابر با 30.9 درصد بوده است.
• صندوق بازنشستگی کارگران کشور تایوان با دارایی به ارزش 20.1 میلیارد دلار در سال 2013حدود 43% از پورتفوی خود را جهت مدیریت به شرکت های مدیریت دارایی مستقل سپرد در سالی که در سال 2012 سهم این شرکت ها در مدیریت دارایی برابر با 34 درصد بوده است.
طبق گفته شرکتهای مدیریت دارایی، بازده پایین اوراق قرضه دولتی تقاضا برای سرمایه گذاری های جایگزین در منطقه را همچنان بالا نگاه داشته و حتی وجود عدم اطمینان در خصوص تأثیرات توقف سیاست های تسهیل کمی ایالاتمتحده بر بازارها موجب افزایش تقاضا برای اتخاذ استراتژی های سرمایهگذاری در داراییهای متنوع شده است.
استفاده از شرکت های مدیریت دارایی مستقل میتواند حتی بخشی از فرآیند یادگیری برای بزرگ ترین سرمایهگذاران نیز باشد.
حتی gic ، یکی از صندوق های ثروت ملی سنگاپور که از موفق ترین صندوق های ثروت ملی در مدیریت سرمایه گذاری های خود می باشد، در ابتدای سال 2014 اعلام نمود که قصد دارد در سال های آتی مدیریت بخش بیشتری از دارایی های خود را به شرکت های مدیریت دارایی مستقل با تخصص های ویژه اختصاص دهد.
گزارش سالانه 2012 این صندوق، میزان داراییهای تحت مدیریت شرکت های مدیریت دارایی مستقل را حداکثر 20% اعلام نمود. سخنگوی gic از اعلام ارزش کل پورتفوی مربوط به سال 2013 سرباز زد ولی موسسه صندوقهای ثروت ملی ارزش آن را در حال حاضر 320 میلیارد دلار برآورد نموده است.
برای بسیاری از سرمایهگذارانی که بازده کمی را پیشبینی می کنند، در بین استراتژی های بدون محدودیت که توانایی و دانش مدیر می تواند سبب ایجاد ارزش شود، استفاده از استراتژی داراییهای متنوع انتخاب بهتری نسبت به استفاده از استراتژی صندوقهای پوششی خواهدبود.
مترجم: فرشاد شعربافیان
_________________________________
منبع: pionline.com
تهیه شده در مدیریت همکاری های بین الملل