رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه این صندوق مولود خردمندی برنامه پنجم توسعه است ، گفت: در اوج شرایط تحریم، دولت و مجلس برای ایجاد این صندوق به جمع بندی رسیدند تا با شکلگیری آن بخشی از منابع کشور برای دولت و مردم ذخیره شود.
دکتر محمدرضا فرزین با اشاره به اینکه تجربه ایجاد چنین صندوقهایی در سایر کشورها نیز وجود دارد افزود: از ابتدای شکلگیری صندوق تاکنون مجموع ورودی منابع صندوق به حدود 52 میلیارد دلار می رسد که کلیه این منابع طی دو سال گذشته و در اوج شرایط تحریم وارد صندوق شده که نشان از پتانسیل بالای اقتصاد ایران دارد.
فرزین با بیان اینکه کلیه منابع صندوق توسعه ملی متعلق به بخش خصوصی است، افزود: تاکنون 20.7 میلیارد دلار قرارداد یا پروژه ارزی پذیرفتهایم که شامل 347 پروژه میشود و برآوردها نشان میدهد که ایجاد 80 هزار فرصت شغلی را در پی خواهد داشت.
وی، این طرحها را عموما متعلق به طرحهای بزرگ و حیاتی کشور از جمله 12 طرح پتروشیمی، 18 نیروگاه، 3 طرح بالادستی نفت، 22 طرح سیمان و 175 طرح دیگر دانست و تصریح کرد: 6800 میلیارد تومان هم به عنوان منابع ریالی به بخش صنعت و کشاورزی با ظرفیت ایجاد 205 هزار فرصت شغلی اختصاص یافته است که جمعا با منابع ارزی و ریالی صندوق حدود 285 هزار فرصت شغلی ایجاد شده است .
رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه عمده این پروژهها متعلق به طرحهای بزرگ و حیاتی کشور است، افزود: پروژههای پتروشیمی، طرحهای توسعه پارس جنوبی، پروژههای نیروگاهی و چندین طرح سیمانی از جمله پروژههایی هستند که از سوی صندوق توسعه ملی پذیرفته شدهاند.
وی با بیان اینکه بخشی از منابع صندوق با مجوز مجلس به صورت ریالی به پروژههای صنعتی و کشاورزی اختصاص داده میشود، افزود: اگر بتوانیم سالی 2.5 میلیون بشکه نفت صادر کنیم در افق چشم اندار هر ایرانی 6500 دلار سهم در صندوق توسعه دارند به علاوه با توجه به افزایش سالانه سه درصدی منابع ورودی به صندوق توسعه هیچ نگرانی از نظر منابع صندوق نداریم.
فرزین تاکید کرد: آمادگی داریم تمامی طرحهای ارزی با توجیه اقتصادی مناسب را تامین مالی کنیم به علاوه با توجه به این که در سال گذشته و سال جاری یکی از مشکلات بخشهای تولیدی تامین سرمایه در گردش است اولویت صندوق پرداخت تسهیلات برای تامین سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی در سال جاری است.