• En
  • پنجشنبه 06 دی 1403

گزارش ویژه از گفتگوهای بین‌المللی صندوق توسعه ملی در واشنگتن؛

گام جدید صندوق توسعه ملی برای رونق سرمایه‌گذاری خارجی در ایران

  • 23 اردیبهشت 1392
  • 09:00
  • اخبار
  • 0 دیدگاه
  • Article Rating
گام جدید صندوق توسعه ملی برای رونق سرمایه‌گذاری خارجی در ایران
صندوق توسعه ملی جمهوری اسلامی ایران با MIGA که یکی از سازمان‌های وابسته به بانک جهانی است، برای تضمین ریسک‌های غیرتجاری سرمایه‌گذاری مستقیم در ایران، مذاکره نمود.

به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی، مذاکره هیئت صندوق توسعه ملی جمهوری اسلامی ایران با مسئولان MIGA در حاشیه اجلاس بهاره گروه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول که در واشنگتن برگزار شد، صورت گرفت.
اجلاس بهاره گروه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول که به صورت سالانه و با حضور روسای کل بانک‌های مرکزی و وزرای اقتصادی و دارایی کشورهای عضو صندوق‌های عضو IFSWF و مدیران صندوق‌های ثروت ملی برگزار می‌شود، در سال 2013 برای نخستین بار شاهد حضور نمایندگان صندوق توسعه ملی جمهوری اسلامی ایران بود.
دکتر محمد مزرعتی، سرپرست امور بین‌الملل صندوق توسعه ملی در تشریح جزئیات اجلاس بهاره گروه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول گفت: تمامی روسای بانک مرکزی و وزرای اقتصاد در این اجلاس گرد هم می‌آیند و با گفتگو راجع به مسائل پولی و مالی بین‌المللی و مسائل اقتصادی جهان، سعی می‌کنند مشکلاتی نظیر بحران اقتصادی و مالی در سطح بین‌المللی را مطرح و راهکارهای برون‌رفت آن را مورد بحث قرار دهند.
وی افزود: در اجلاس بهاره گروه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول، هر کشوری دیدگاه خود را مطرح می‌کند و در نهایت به یک جمع‌بندی و بسته سیاستی می‌رسند که چه طور می‌توانند معضلات را پشت سر بگذارند.
سرپرست امور بین‌الملل صندوق توسعه ملی درباره موضوعات مورد علاقه این صندوق جهت بحث در این اجلاس گفت: حوزه‌های مرتبط با صندوق بین‌المللی پول، بیشتر مورد توجه ما بود. صندوق بین‌المللی پول با پی بردن به اهمیت صندوق‌های ثروت ملی و تأثیرگذاری بالای آنها در بازارهای پولی و مالی بین‌المللی، از سال 2007 به توسعه ارتباط با این صندوق‌ها اقدام نموده است. در همین ارتباط، فکر برگزاری اجلاسی با هدف زیر پوشش گرفتن صندوق‌های ثروت ملی ایجاد شده تا با اتخاذ راهکارهایی از تلاطم در بازارهای مالی جلوگیری شود.
دکتر مزرعتی همچنین از مذاکره با رئیس دایره خاورمیانه صندوق بین‌المللی پول با هدف ارائه اطلاعات درباره صندوق توسعه ملی جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: آنها اطلاعات کم و بعضاً نادرستی از صندوق توسع ملی داشتند. ما در حاشیه اجلاس بهاره، این فرصت را پیدا کردیم که با معرفی پایگاه رسمی چند زبانه صندوق و همچنین با ارائه خبرنامه‌های انگلیسی، اطلاعات درست را در اختیار آنها قرار دهیم. رئیس دایره خاورمیانه صندوق بین‌المللی پول با مطالعه اطلاعات ارائه شده و نیز شنیدن دیدگاه‌های تفصیلی دکتر فرزین رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی، از اقدامات و فعالیت‌های انجام شده استقبال نمود و به این ترتیب دیدگاه ایشان در رابطه با صندوق توسعه ملی کاملاً اصلاح شد.
وی خاطرنشان کرد: تصویر تازه‌ای از صندوق توسعه ملی در نظر مدیران صندوق بین‌المللی پول ایجاد شد. همچنین بیان شد که این صندوق با یک بدنه مدیریتی کاملاً مستقل و پایبند به اصول سانتیاگو که خود نیز دارای منشور سرمایه‌گذاری اخلاقی است و ورودی‌ها و خروجی‌های دارایی‌اش نیز کاملاً شفاف است،
فعالیت می کند.
سرپرست امور بین‌الملل صندوق توسعه ملی همچنین از موافقت رئیس دایره خاورمیانه صندوق بین‌المللی پول برای ارائه خدمات فنی به صندوق توسعه ملی در حوزه مدیریت دارایی‌ها و مدیریت ارز، ارائه آموزش به کارکنان صندوق و معرفی نرم‌افزارهای لازم به صندوق توسعه ملی خبر داد.
دکتر مزرعتی از مذاکره با سازمان میگا (MIGA) که از سازمان‌های وابسته به بانک جهانی است خبر داد و گفت: MIGA سرمایه‌گذاری‌های مستقیم خارجی را در کشورهای در حال توسعه ضمانت می‌کند؛ این ضمانت یک ضمانت مالی نیست بلکه ضمانت مربوط به ریسک‌های غیرتجاری است که خیال سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری در کشورهای در حال توسعه را راحت می‌کند که سرمایه‌شان متأثر از تحولات درونی این کشورها نشود.
وی افزود: در مذاکره‌ای که با مسئولان میگا داشتیم بخشی از اساسنامه و مقررات صندوق توسعه ملی مبنی بر اینکه «صندوق به سرمایه‌گذاران خارجی که 30 درصد از ارزش سرمایه‌گذاری را خودش به طور مستقیم سرمایه‌گذاری کند، وام می‌دهد.» را یادآوری نمود و از آنها خواست تا ریسک‌های غیرتجاری سرمایه‌گذاری در ایران را برای سرمایه‌گذاران خارجی تضمین کنند تا آنها رغبت بیشتری برای سرمایه‌گذاری در ایران داشته باشند.
دکتر مزرعتی خاطرنشان کرد: به این ترتیب اگر سرمایه‌گذاری بخواهد در ایران سرمایه‌گذاری کند، می‌تواند به بانک جهانی مراجعه و با MIGA مذاکره کند و ضمانت‌ها را دریافت نماید. این حرکت نکته مثبتی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی به ایران با کمک تسهیلات صندوق توسعه ملی است.
وی خاطرنشان کرد: امر جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی وظیفه صندوق توسعه ملی نیست بلکه در حوزه وظایف سازمان سرمایه‌گذاری‌های خارجی در وزارت اقتصاد قرار دارد اما چون صندوق توسعه ملی نیز تسهیلاتی به سرمایه‌گذاران خارجی می‌دهد و بانک جهانی هم می‌تواند ریسک‌های غیرتجاری را ضمانت کند، این سه محور می‌تواند خیلی در جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی موثر باشد.

 

امتیاز به خبر :