• En
  • یکشنبه 04 آذر 1403

دکتر فرزین تشریح کرد:

اقدامات صندوق توسعه ملی برای کاهش فشار تحریم ؛ همه منابع صندوق «ثروت ملی» است

اقدامات صندوق توسعه ملی برای کاهش فشار تحریم ؛ همه منابع صندوق «ثروت ملی» است
رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی گفت: کاهش منابع مالی یکی از مباحث تحریم بود که سبب شد بسیاری از فاینانس‌های خارجی کاهش یابد اما صندوق توسعه ملی در مذاکراتی با وزارت نفت پروژه های بزرگ نفتی را حمایت کرد.
دکتر محمدرضا فرزین در تشریح جزئیات حمایت صندوق توسعه ملی از پروژه‌های نفتی در برابر تحریم‌ها گفت: تا کنون  7 میلیارد دلار سرمایه به اجرای طرح های بالادستی ( اکتشاف و استخراج) نفت و گاز و 3 میلیارد و 200 میلیون دلار به اجرای طرح‌های پایین دستی نفت و گاز اختصاص یافت.
دکتر  فرزین با اعلام اینکه صندوق توسعه ملی در میان 65 صندوق ثروت ملی دنیا رتبه 22 را کسب کرده است، گفت: صندوق توسعه ملی مسیر فعلی اقتصاد کشور را در آینده نزدیک در شاهراه طلایی توسعه قرار خواهد داد. تعاملات خوبی با تمام نهادهای بین‌المللی پولی و مالی برقرار کردیم که کمک کرده تا رتبه شفافیت صندوق از 61 به 32 برسد و در آینده نزدیک جزو 10 صندوق شفاف جهانی قرار خواهیم گرفت که نشان دهنده اقتدار اقتصاد کشور در آینده نزدیک است.
رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه هر ایرانی 700 دلار در صندوق سرمایه زاینده دارد، افزود: در افق 1404 با ظرفیت فروش نفت 2،5 میلیون بشکه در روز هر ایرانی شش هزار و 500 دلار سرمایه زاینده خواهد داشت.
وی افزود: تمام منابع صندوق توسعه ملی متعلق به بخش خصوصی است و نقطه اتکای ارزشمندی برای اقتصاد ملی و نسل‌های آتی محسوب می‌شود. همه منابع صندوق و بازدهی آن ثروت ملی است و جامعه اقتصادی، مردم، تجار و فعالان اقتصادی اعتماد داشته باشند که صندوق لنگر مهمی برای پایداری اقتصاد است و می‌توانند روی این منابع تکیه کنند.
فرزین با اشاره به برنامه 9 گانه صندوق توسعه ملی در سال 1392 گفت: به دنبال ایجاد تنوع منابع هستیم، برای سرمایه‌گذری در بازارهای پولی و مالی در خارج از کشور پیشنهادهایی را به مجلس ارائه کردیم که امیدواریم در بودجه 92 ما را کمک کنند تا در جهت بهینه‌سازی سبد دارایی‌های صندوق اقدام کنیم.
دکتر فرزین با اشاره  مذاکرات صندوق توسعه ملی با صندوق بین‌المللی پول ، بانک جهانی و بانک توسعه اسلامی گفت: امیدواریم بتوانیم تضامین لازم را از مجامع بین‌المللی برای سرمایه‌گذاران داخلی بگیریم .
وی افزود: منابع صندوق توسعه ملی طبق اساسنامه باید به صورت ارزی به سرمایه گذاری ها اختصاص یابد و مجلس شورای اسلامی اجازه داده است که 20 درصد را به ریال تبدیل کنیم و به بخش صنعت و معدن و کشاورزی اختصاص دهیم.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت : تا پایان سال 1391 تعداد 342 طرح بزرگ با ارزش 18 میلیارد و 700 میلیون دلار پذیرفته شد و به طور میانگین به هر طرح 54 میلیون دلار اختصاص یافته است.
وی تاکید کرد: همه طرح ها از طرح های بزرگ اقتصاد ملی است و 16 بانک سرمایه گذاری آن را انجام می‌دهند.
فرزین افزود: مجموع منابع ارزی صندوق توسعه ملی تا پایان سال 1391 در 12 طرح بزرگ پتروشیمی حدود 3 میلیارد و 300 میلیون دلار برآورد شده است و برای اجرای 18 طرح نیروگاهی 2 میلیارد و 300 میلیون دلار ، اجرای 3 طرح بالادستی نفت 7 میلیارد دلار ، 31 طرح فولاد یک میلیارد و 800 میلیون دلار، طرح سیمان و بتون 467 میلیون دلار اختصاص یافته است.
وی اظهار داشت : همه منابع مالی اجرای طرح‌ها تأمین شده است و هیچ کمبودی در طرح‌های نفتی نداشتیم. تا سال گذشته 6 هزار میلیارد تومان منابع ریالی به اجرای طرح های صنعتی و کشاورزی از طریق صندوق توسعه ملی اختصاص یافت که بخش عمده آن مربوط به کشاورزی بوده است.
وی افزود : اختصاص منابع ریالی در سال گذشته منجر به ایجاد 156 هزار فرصت شغلی شد و تمام منابع مالی نیز در بخش کشاورزی به اجرای طرح های تولیدی بنگاه های کوچک و زودبازده اختصاص یافت.
رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی گفت : در بخش کشاورزی با اختصاص منابع مالی 350 هزار هکتار باغات دیم و آبی ایجاد و 340 هزار هکتار باغات دیم و آبی هم بازسازی شده است و طرح های فعال سازی واحدهای غیر فعال و نیمه فعال گلخانه ای ، دامپروری و شیلات اجرا شد.
فرزین افزود: : همچنین اجرای طرح‌ها به افزایش تولید شیر به میزان 1.8 میلیون تن، 340 هزار تن گوشت قرمز ، 319 هزار تن گوشت مرغ و ماهی ، 35 هزار تن تخم مرغ و افزایش تولید در صنایع تبدیلی به میزان 22 میلیون تن شد.
فرزین تصریح کرد: در بخش توسعه صنعت نفت و گاز توانستیم با اختصاص منابع مالی از صندوق توسعه ملی جایگزین خوبی برای فاینانس‌های خارجی باشیم.
وی گفت: برای رونق سرمایه گذاری و اجرای طرح های اقتصادی در مناطق محروم کشور به مجلس پیشنهاد کردیم تا 3 نهاد بزرگ اقتصادی ایمیدرو، ایدرو و شرکت شهرک‌های صنعتی با مشارکت سهم 49 به 51 درصد سرمایه‌گذاری در مناطق محروم فعالیت اقتصادی انجام دهند.
وی افزود: درباره اختصاص 2 میلیارد و 700 میلیون دلار عیدانه که طرح مشترک مجلس شورای اسلامی و دولت بود توافق شد این مبلغ به مردم پرداخت شود و دولت در مدت سه سال این رقم را به صندوق بازگرداند.
امتیاز به خبر :