• En
  • جمعه 07 دی 1403

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی:

تاکنون نامزدهای انتخاباتی گفتمان تازه و موثری ارائه نداده‌اند/راه حلهای گذشته، نتایج گذشته را ببار می‌آورد

تاکنون نامزدهای انتخاباتی گفتمان تازه و موثری ارائه نداده‌اند/راه حلهای گذشته، نتایج گذشته را ببار می‌آورد
مهدی غضنفری رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با انتقاد از برنامه‌های اقتصادی بدون پشتوانه مالی و علمی نامزدهای ریاست جمهوری گفت: نامزدهای انتخاباتی حرف تازه‌ای برای گفتن داشته باشند؛ مشکلات اقتصادی مردم با شعار و نسخه‌های قدیمی حل نمی‌شود.

به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی، مهدی غضنفری رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در گفت و گو با رادیو اقتصاد ( از اینجا بشنوید) به بررسی برنامه‌های اقتصادی نامزدهای ریاست جمهوری پرداخت و گفت: این روزها تعدادی از مصاحبه‌های نامزدهای ریاست جمهوری را شنیده‌ام اما حرف‌هایشان برایم رضایت بخش نبوده و متاسفانه باید بگویم که حرف جدیدی تا این لحظه به گوشم نخورده است. البته شاید بنده کمی ایده آلیست و سخت‌گیر هستم.

مهدی غضنفری افزود: اگر در پاسخ به سوالی درباره اینکه مثلا کشور اکنون با مشکل ناترازی انرژی رو به رو است شما چکار خواهید کرد و بعد نامزد پاسخ بدهد که انشاالله ما بعد از پیروزی در انتخابات وضعیت انرژی را تراز می‌کنیم، یا اینکه در پاسخ به این سوال که چرا پاسپورت کشور ما اعتبارش کم است، بگوید اعتبار آن را زیاد می‌کنیم به نظرم رویه درستی نیست. این شیوه بیان راه حل، نامعتبر است یعنی برای حل مشکلات بیایم بعد از طرح مشکل، دوباره آنرا با  فعل مثبت بگوییم، به نظرم عملا راهکاری را بیان نکرده‌ایم. اگر تغییر فعل منفی با فعل مثبت، اسمش راهکار باشد پس همه راهکارهای در کشکول همه نامزدها هست!!

مشکلات و چالش‌های کشور با شعار حل نمی‌شود

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی اظهار داشت: ما باید به چیستی و چرایی و چگونگی مشکلات بپردازیم. یعنی تعریف مشخصی از آن مشکل داشته باشیم بعد دلیل و چرایی مشکل را بکاویم تا ریشه‌های آن را دریابیم. اینکه چرا قدرت پاسپورت ما کم است یا چرا ارزش ریال و پول ملی ما پایین آمده و کاهش یافته است؟ باید نخست به صورت ریشه‌ای بررسی شود و  بعد باید به سراغ چگونگی حل مشکل رفت. باید به صورت کارشناسی شده بیان کنیم که چگونه و با چه روشی می‌خواهیم پول ملی را ارزشمند کنیم و یا جلوی سقوط بیشتر ارزش ریال را بگیریم و الزامات اجرایی این کار را در برنامه‌ها بیان کنیم.

مهدی غضنفری با اظهار تاسف از حادثه تلخ سقوط بالگرد و شهادت غم انگیز رئیس جمهور و همراهان ایشان افزود: متاسفانه به خاطر این اتفاق بسیار غم انگیز که هیچکس انتظارش را نداشت و همه را متاثر کرد فرایند انتخابات زود آغاز شد و درک می‌کنیم که نامزدهای محترم هم، آمادگی کافی را نداشتند. امیدوارم تا روز برگزاری انتخابات و به ویژه در مناظره‌ها پاسخ نامزدهای انتخابات به سوالات و دغدغه‌های مردم به صورت شعاری و بدون شاخص و آمار و بدون راه‌حلهای واقعی نباشد و نامزدها برنامه‌های اقتصادی خود را به صورت مدون و مشخص و با بیان دقیق شاخص‌ها و منابع ارزی و ریالی مطرح  و شعارها و وعده‌های خود را به صورت شفاف برای مردم بیان کنند.

بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی خواسته اصلی مردم

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با تاکید بر نقش محوری مردم در انتخابات اظهار داشت: ما همواره از مردم انتظار داشته‌ایم که در صحنه انتخابات حاضر شوند و به پای صندوق‌های رای بروند. مردم ایران هم همیشه این کار را انجام داده‌اند و در دوران انتخابات مطالبات و خواسته‌های خود را به گوش نامزدها رسانده‌اند. اما متاسفانه این بار به خاطر زمان کوتاه مثل دوره های قبل فرصتی  برای مطالبه گری نیست. در واقع الان نامزدهای انتخاباتی 10 روز بیشتر فرصت ندارند تا بیایند و برنامه هایشان را بگویند و مردم دیگر فرصتی ندارند که در این زمان کوتاه  بتوانند صدایشان را به جایی برسانند. فعلا چیزی که مردم می خواهند بهبود مسائل اقتصادی و معیشت است.

مهدی غضنفری اظهار داشت: ما نیازمند گفتمان نو برای حل مسائل هستیم. اولا مقام معظم رهبری با نامگذاری سالها مسیر حرکت را به ما نشان داده‌اند، بعلاوه بارها و بارها از صدا و سیما و مطبوعات و شبکه‌های مجازی و دیگر رسانه‌ها این دغدغه‌ها و مشکلات اقتصادی مطرح شده است. لذا الان از مردم تنها می‌توان انتظار داشت که یک انتخاب درست و اصلح داشته باشند و سرنوشت 4 سال آینده خود را به دست کسی بسپارند که مطمئن باشند آن شخص می‌تواند به وعده‌های خودش عمل کند. الان انتظار می رود ستادهای انتخاباتی در سیاست‌گذاری و نوشتن برنامه برای نامزدهای ریاست جمهوری به روش‌های علمی و دقیق، دغدغه‌های مردم و راه حلهای آن را برای نامزدها  تبیین کرده تا این بار نامزدها با شیوه و سخن و نگرشی نو به صحنه بیایند.

نامزدی در انتخابات با جزوه های قدیمی و حرف های تکراری  

مهدی غضنفری اظهار داشت: بعضی وقت‌ها فکر می‌کنم نامزدها جزوه 3 سال قبل خود را آورده‌اند و دارند همان حرف‌های گذشته را دوباره برایمان تکرار می‌کنند! مثل معلم و استاد دانشگاهی که جزوه‌اش را به روز نکرده و حرف‌ها تکراری است. امیدوارم به عنوان یک شهروند این بار در تبلیغات انتخاباتی شاهد افق جدید و گفتمان تازه‌ای باشیم. نامزدها باید چشم انداز و مسیر حرکتی را برای مردم تصویرسازی کنند که امیدبخش باشد و مردم علاقه‌مند باشند که به این نامزد رای بدهند. باید تصویری که از 4 سال آینده می‌سازند تصویر واضح و روشنی باشد که در آن مشخص شود وضعیت اقتصادی و منابع درآمدی به چه صورت خواهد بود و برای همه اینها چه فکری کرده‌اند.

رئیس صندوق توسعه ملی گفت: نامزد انتخاباتی باید بداند منظره‌ای که دارد برای مردم ترسیم می‌کند چقدر باور پذیر و دست یافتنی است و او  چقدر قدرت اجرای این وعده‌ها را دارد و چگونگی رسیدن به این برنامه‌ها را هر سال به صورت مشخص تبیین کرده باشد که من سال اول این کارها را انجام می‌دهم و مثلا سال بعد شاخص‌ها را اینگونه ارتقا خواهم داد . الان بیشتر سخنرانیهای نامزدها گفتگوهای کلی هستند که شاید برای دست گرمی و گرم کردن فضای انتخاباتی خوب باشد. اما از آنها گفتمان موثری شکل نگرفته است.

«دوقطبی سازی» نوعی تهدید فضای انتخابات است

مهدی غضنفری «دوقطبی سازی» و «احساسی کردن فضا» را یکی از مهمترین نگرانی‌ها در انتخابات عنوان کرد و اظهار داشت: بنده یک نگرانی دارم که مرتب آن را در گفت و گوها و شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌کنم و آن دوقطبی شدن و غیرعقلایی کردن فضای انتخابات است که سبب می‌شود به جای اینکه چگونگی دستیابی به اهداف به بحث گذاشته شود موج احساسات غلبه پیدا کند و هواداران با هیجان در گردهمایی‌ها و شبکه های مجازی به هم بتازند و دوباره هدف اصلی در بین این هیاهوها گم شود.

رئیس صندوق توسعه ملی ابراز امیدواری کرد: ما قرار است 4 سال بعد کشوری داشته باشیم با ویژگی‌های کاملا متفاوت با توجه به درک عمیق از موقعیت فعلی، نباید فقط هدف این باشد که کسی به ساختمان پاستور برود تا آنجا خالی نباشد. بلکه باید سرنوشت مردم و روزگار اقتصادی و معیشت آنها تغییر یافته و بهتر شود. نباید در فضای انتخاباتی بحثهای جدی و بویژه اقتصادی که متن اصلی این فرایند هستند به حاشیه بروند و با جنجالهای انتخاباتی خدایی نکرده گسلهای قومی و مذهبی فعال شده و مردم در مقابل همدیگر قرار گیرند. باید مراقب باشیم و بدانیم اگر در فضای انتخابات و مناظره‌ها با شاخص‌ها سخن نگوییم و به روش علمی برخورد نکنیم حتما موضع دیگری با مشخصات حاشیه مخرب می‌آید و جایگزین متن اصلی می‌شود.

انتهای پیام/

امتیاز به خبر :