اعضای هیات عامل صندوق توسعه ملی، از طرح در حال ساخت زنجیره تولید پلی پروپیلن و سایر محصولات با ارزش افزوده بالا از گاز پروپان در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی بازدید و از نزدیک در روند اجرایی امور قرار گرفتند.
به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی، علیرضا میرمحمدصادقی و غلامحسن تقینتاج، اعضای هیأت عامل صندوق توسعه ملی از طرح در حال ساخت زنجیره تولید پلی پروپیلن و سایر محصولات با ارزش افزوده بالا از گاز پروپان در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی (که در حال تکمیل مراحل ساخت و بهره برداری است) بازدید و روند اجرایی طرح را از نزدیک مشاهده کردند.
لازم به ذکر است: طرح ساخت زنجیره تولید پلی پروپیلن هم اکنون با پیشرفت نزدیک به 25 درصد، در حال نصب تجهیزات فرآیندی بوده و بر اساس برنامه زمانبندی پروژه، پیش بینی میشود ظرف 2 سال آینده به بهره برداری برسد.
این در حالی است که به رغم تولید نسبتاً بالای محصول پلی پروپیلن در مجتمع های پتروشیمی داخلی نظیر جم و امیرکبیر، به دلیل نیاز بالای کشور در بخش صنایع تکمیلی پتروشیمی به محصول پلی پروپیلن، علاوه بر تولید داخل، هم اکنون بخشی نیز از خارج از کشور و به طور عمده از کشورهای کره جنوبی و تایوان تأمین می شود.
شایان ذکر است: با توجه به وجود منابع گاز و نیز سرمایه گذاریهای انجام گرفته در بخش پالایش گاز در داخل کشور، اجرای طرح فوق، از نظر تبدیل منابع صندوق توسعه ملی به طرحهای مولد و با دانش و تکنولوژی بالا و نیز جلوگیری از خام فروشی و خروج منابع ارزی کشور ارزشمند بوده، ضمن اینکه، دانش تولید فرآیند فوق در دسته طرحهای با دانش فنی بالا قرار داشته و ضمن بومی سازی دانش فنی تولید محصول، پتانسیل بالایی برای کشور محسوب می شود.
گفتنی است: این طرح در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی استان بوشهر و با ظرفیت تولید سالانه حدود 550 هزارتن پروپیلن به عنوان محصول میانی با بکارگیری تکنولوژی Propane De-Hyronization یا اصطلاحاً PDH و با لایسنس شرکت آلمانی Udeh و 450 هزار تن محصول نهایی با ارزش افزوده بالا پلی پروپیلن که در صنایع بسته بندی غذایی و دارویی و همچنین قطعات مهندسی پلیمری کاربرد بالایی دارد؛ در دست اجرا است.
انتهای پیام/