تهران - روابط عمومی صندوق توسعه ملی
صندوق ثروت ملی تماسک که شرکت سرمایه گذاری دولتی سنگاپور می باشد، سهام شرکتهای فناوری و شرکتهای مصرفکننده چین را که در ایالاتمتحده آمریکا لیست شده است، با پشتیبانی میلیاردرهای کشور خریداری نمود. تماسک، مستقیماً یا از طریق شعبات خود، تعداد 602,139 رسید سپرده امریکا مربوط به دومین وبسایت بزرگ تجارت الکترونیکی چین را به نام "جی دی" باارزش بازار، به مبلغ 17.2 میلیون دلار خریداری کرد. این صندوق همچنین تعداد خالص 603,764 رسید سپرده امریکا را از شرکت تولیدکننده نرمافزارهای امنیتی به نام "چیتا موبایل" به ارزش 12.8 میلیون دلار خریداری نمود.
این معاملات به این شرکت سرمایه گذاری دولتی کمک کرد تا دسترسی خود به دومین اقتصاد بزرگ جهان را گسترش دهد و تکیه خود را بر بانکهای داخلی خود کاهش دهد. درعینحال که دو هلدینگ از شش هلدینگ بزرگ تماسک که لیست شده میباشند،کماکان وامدهندههای چینی هستند، این شرکت همچنین توانست سهام شرکتهای مصرفکننده را در سال جاری و نیز گذشته خریداری نماید. به گفته سان سنگ وون اقتصاددان موسسه تحقیقاتی CIMB در سنگاپور:" از لحاظ منطقه ای صندوق ثروت ملی تماسک در حال افزایش سرمایهگذاریهای خود در چین می باشد و از نظر زمینه های سرمایهگذاری، آنها در حال خرید دارایی های با محوریت مصرفکننده هستند که به آنها امکان حرکتی فراتر از دارایی های مالی را در کشور می دهد."
شرکت سازنده نرمافزار "چیتا" در ماه می از طریق عرضه اولیه خود در امریکا 168 میلیون دلار نقدینگی جذب کرد. این شرکت تحت حمایت شرکتهای "کینگ سافت" و " تنسنت" بوده که توسط ثروتمندترین مرد چین به نام "ما هوآتنگ " اداره میشوند. طبق فهرست میلیاردرهای بلومبرگ، دارایی خالصی ماهوآتنگ معادل 16.5 میلیارد دلار هست.
عرضه اولیه ایالاتمتحده آمریکا
وبسایت تجارت الکترونیک چین به نام "جی دی" از طریق اولین عرضه عمومی خود در آمریکا در ماه می با فروش 93.7 میلیون رسید سپرده امریکا، مبلغ 1.78 میلیارد دلار کسب نمود. این شرکت توسط "ریچارد لیو" ، ششمین فرد ثروتمند چین با دارایی معادل 8.6 میلیارد دلار، اداره میشود. طبق داده های بلومبرگ، تماسک پس از عرضه اولیه، صاحب 1 میلیون سهم در شرکت "چیتا موبایل" گردید. همچنین طبق دادههای بلومبرگ، صندوق ثروت ملی سنگاپور به نام GIC، مالک حدود 13 درصد شرکت "چیتا" می باشد.
سهامهای بانکی
به گفته بلومبرگ، تماسک، بزرگترین سرمایه گذار خارجی در بزرگترین بانک های چین می باشد و دارای سهام در " بانک چین" ، " بانک مسکن چین " و "بانک صنعتی و تجاری چین "به ارزش 20 میلیارد دلار می باشد.
تماسک در ماه مارس توافق کرد 25 درصد سهام شرکت "ای.اس. واتسون" که بازوی فروش شرکت هنگ کنگی" هوتچیسونگ ومپاو " بوده و که دارای بیش از 10,500 فروشگاه در آسیا و اروپا می باشد را به ارزش 44 میلیارد دلار هنک کنگ معادل 5.7 میلیارد دلار آمریکا خریداری نماید.
تماسک همچنین در بزرگترین اپراتور تجارت الکترونیک چین به نام "شرکت هولدینگ علی بابا" نیز سرمایه گذاری کرده است که شاید بزرگترین عرضه اولیه در امریکا را در تاریخ به نام خود ثبت کند. در میان سایر معاملات تماسک در شرکت های لیست شده در امریکا در سه ماهه دوم، خرید 1.5 میلیون سهام شرکت نرم افزار و اطلاعاتی مسافرتی به نام "سابر" به چشم می خورد که اولین عرضه عمومی خود را در ماه آوریل ارائه کرده است.
ترجمه: نگین حیدری زاده
_________________________________________
منبع: بلومبرگ (Temasek Adds China Holdings With JD.com, Cheetah Stakes)
تهیه شده در مدیریت همکاری های بین الملل