بندرعباس- ایرنا-قائم مقام وعضو هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: امسال340طرح اقتصادی برای دریافت 24میلیارد دلار به این صندوق ارایه شده که تاکنون هشت میلیارد دلار ال سی باز شده است.
به گزارش ایرنا "سید محمد قاسم حسینی" چهارشنبه درنشست شورای اشتغال وسرمایه گذاری هرمزگان افزود: در راستای توسعه متوازن کشورطرح های متقاضی تسهیلات که از مناطق محروم به این صندوق ارسال می شود ، ظرف یک هته بررسی و نتیجه آن اعلام می شود.
وی با اشاره به اینکه نرخ سودی که به این تسهیلات داده می شود نیر چهاردرصد کمتر ازسایر نقاط درنظرگرفته شده افزود: نرخ سود تسهیلات بخش کشاورزی 15 درصد می باشد که این نرخ در مناطق محروم 11 درصد می باشد.
وی با بیان اینکه نرخ سود تسهیلات در بخش گردشگری 16 درصد است که این سود در مناطق محروم 12 درصد می باشد خاطر نشان کرد: نرخ سود تسهیلات در بخش صنعت 19 درصد است که این نرخ در مناطق محروم 15 درصد می باشد.
وی اشاره کرد: نرخ سود تسهیلات ارزی بصورت کلی شش درصد ودر مناطق محروم چهار درصد ذکر کرد و اظهار داشت: سهم آورده سرمایه گذار و متقاضی تسهیلات ارزی 10 درصد و تسهیلات ریالی 15 درصد می باشد.
حسینی با بیان اینکه برای کاهش بیکاری در استان هرمزگان با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی واحدهای صنعتی راه اندازی شود افزود: زمان باز پرداخت تسهیلات طرح های کشاورزی در مناطق محروم10 سال است.
وی ادامه داد: صندوق توسعه ملی اولویت های خود را به بانک ها اعلام کرده وهرطرحی که در اولویت های این صندوق باشد تسهیلات دریافت می کند.
وی تصریح کرد: اگر متقاضی یکبار از تسهیلات صندوق توسعه ملی استفاده کند تا زمانی که آنرا تسویه نکرده باشد نمی تواند تسهیلات جدیدی اخذ کند.
استاندارهرمزگان اظهارداشت: توسعه در این استان به صورت نامتوازن انجام شده و سرمایه گذاران حاضر به سرمایه گذاری در سایر شهرستان ها نیستند.
جاسم جادری ادامه داد: متاسفانه هرمزگان در دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی مانند برخی دیگر از جدول ها در انتهای جدول قرار دارد که باید علت این امر را بررسی و مشکل برطرف شود.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته آذربایجان شرقی سه هزار و700میلیارد ریال دریافت کرد درحالیکه سهم استان هرمزگان 90میلیارد ریال از این تسهیلات بود.
نماینده عالی دولت درهرمزگان ادامه داد: اکنون بسیاری از افرادی که مزیت ها و فرصت های هرمزگان را می شناسند از این مزیت ها و فرص ها استفاده می کنند ولی مردم هرمزگان با مشکل بیکاری روبرو هستند.
جادری تصریح کرد: باید به گونه ای برای توسعه، عمران و آبادانی استان تلاش کنیم که در برابر نسل های آینده شرمنده نباشیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان گفت: استان با مشکل متناسب نبودن رشته های دانشگاهی با نیاز های بازار کار، حجم بالای دانش آموختگان دانشگاهی و نرخ پایین مشارکت اقتصادی روبرو است.
بهروز اکرمی با اشاره به اینکه اکنون دو هدف حفظ اشتغال موجود و ایجاد و گسترش اشتغال در استان دنبال می شود افزود: برای رسیدن به اشتغال پایدار برنامه های نیاز سنجی بازار کار، به روز کردن سند توسعه اشتغال استان در دو برش استانی و شهرستانی، تعیین اولویت های سرمایه گذاری و مشخص کرن مزیت های نسبی استان را اجرایی شود.
اعتبار اسنادی یا ال سی (به انگلیسی: Letter of Credit یا LC[۱]) تعهدی از بانک است که به خریدار و فروشنده داده می شود و تعهد می شود که میزان پرداختی خریدار به فروشنده به موقع و با مبلغ صحیح به دست فروشنده خواهد رسید.
بانک همچنین به نیابت از خریدار که نگهدارنده اعتبارات اسنادی است تا زمان دریافت تائیدیه که کالاهای خریداری شده حمل شده اند وجه را پرداخت نخواهد کرد.