سفیر اسپانیا از اصلاح ساختار اقتصادی و ساز و کارهای جلب سرمایهگذاری خارجی در اسپانیا خبر داد
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در پاسخ به اعلام آمادگی سفیر اسپانیا برای تعامل نهادهای اقتصادی دو کشور و گسترش حضور سرمایهگذاران ایرانی در اسپانیا، گفت: برای برقراری همکاری گسترده با فعالان اقتصادی اسپانیا لازم است فضای گفتگوهای رو در رو میان فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران دو کشور با یکدیگر و با نهادهای مرتبط فراهم شود.
به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی، دکتر سید صفدر حسینی در دیدار با سفیر اسپانیا به سوابق همکاریهای دو کشور اشاره و ابراز امیدواری کرد: با رفع تحریمها و با توجه به پتاسیلهای همکاری بین دو کشور در آینده نزدیک شاهد شکوفایی روابط در حوزههای گوناگون باشیم.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در ادامه برای همکاری با فعالان اقتصادی اسپانیا در حوزههایی نظیر تامین منابع مالی پروژههای سرمایهگذاران اسپانیا در ایران یا سرمایهگذاران ایرانی در اسپانیا، سرمایهگذاری مشترک دو کشور در یکدیگر و همچنین در کشورهای ثالث، خرید اوراق مشارکت دولت اسپانیا و ... اعلام آمادگی کرد.
دکتر حسینی افزود: برای برقراری همکاری گسترده با فعالان اقتصادی اسپانیا لازم است فضای گفتگوهای رو در رو میان فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران ایران و اسپانیا با یکدیگر و با نهادهای مرتبط فراهم شود.
بر طبق این گزارش، «پدرو ویلنا» سفیر اسپانیا نیز با ابراز امیدواری برای نتیجهبخش بودن مذاکرات هستهای ایران و 1+5، به بیانیه حمایت دولت اسپانیا پس از توافق ایران و 1+5 اشاره کرد و گفت: توافق اخیر هیئت مذاکرهکننده ایرانی و گروه 1+5 در ژنو، میتواند روابط دو کشور را به وضعیت عادی برگرداند.
وی از حرکت دولت اسپانیا جهت اصلاح ساختارهای اقتصادی این کشور خبر داد و به وضعیت خاص اقتصادی اسپانیا و آثار بحران اشاره کرد و در بیان برخی شاخصهای اقتصادی در این کشور گفت: اسپانیا با وجود نرخ حدود 25 درصد بیکاری، بیکاری 50 درصد جوانان و رشد منفی اقتصادی در چند سال گذشته، در سه ماهه سوم سال میلادی جاری موفق به کسب رشد اقتصادی مثبت شده است که امیدواریم مسیر رشد مثبت همچنان ادامه پیدا کند.
سفیر اسپانیا افزود: حدود دو دهه قبل، نیروی کار اسپانیا مجبور به مهاجرت به سایر کشورهای اروپایی بود اما طی چند سال قبل از بحران اقتصادی، این روند معکوس شده بود به نحوی که در سال 2007 که اوج شکوفایی اقتصاد اسپانیا بود حدود 10درصد جمعیت شاغل در اسپانیا، اتباع سایر کشورها (به طور عمده اروپاییها) بودند اما بحران موجب بیکاری گسترده در اروپا و اسپانیا و لذا معکوس شدن این روند شد؛ به این ترتیب اسپانیا برای ایجاد اشتغال، نیازمند جذب سرمایه گذاریهای خارجی است.
«پدرو ویلنا» خاطرنشان کرد: مشکل دیگر اسپانیا آن است که به منابع مالی نیازمند است و نرخ بهره استقراض برای آن کشور در حدود سه سال پیش حدود 7 درصد بوده است که بسیار گران محسوب میشود اما در حال حاضر نرخ بهره به کمتر از 4% کاهش یافته است.
به گفته سفیر اسپانیا، بحران اقتصادی غرب باعث شده سرمایهگذاران خارجی سرمایههای خود را از اسپانیا خارج نمایند به گونهای که در یکسال بیش از 60 میلیارد دلار سرمایه خارجی از این کشور خارج شده و هزینه زیادی به این کشور تحمیل نموده است.
وی با اشاره به پایین بودن قیمت املاک و مستغلات در اسپانیا، فرصت سرمایهگذاری در این حوزه را مناسب ارزیابی کرد و گفت: با توجه به امکان سرمایهگذاری در بخشهای گوناگون اقتصاد اسپانیا، به تازگی قانون سرمایهگذاری در آن اصلاح شده و امکانات قانونی برای سرمایهگذاران خارجی فراهم آمده است.
سفیر اسپانیا همچنین به ایجاد یک نهاد سرمایهگذاری در اسپانیا با مسئولیت جذب سرمایه گذاری خارجی اشاره کرد و زمان کنونی را فرصت مناسبی برای ورود به بازار اسپانیا و سرمایهگذاری در آن دانست.
در خاتمه دیدار رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی و سفیر اسپانیا، مقرر شد سفیر اسپانیا اطلاعاتی درباره اوراق قرضه و نیز فرصتهای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف این کشور در اختیار صندوق توسعه ملی قرار دهد.
بر طبق این گزارش، در دیدار رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی و سفیر اسپانیا که دکتر سیدمحمدقاسم حسینی، قائم مقام و عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز حضور داشت، نکاتی در خصوص سفر هیات صندوق توسعه ملی به اسپانیا و جلساتی که با نهادهای اقتصادی و اتحادیه کارفرمایان بخش خصوصی آن کشور داشتهاند از سوی قائم مقام صندوق بیان شد.