عضو کمیته علمی اولین همایش بینالمللی صندوق توسعه ملی ضمن اشاره به نیاز مبرم صندوق توسعه ملی به استفاده از تجارب بینالمللی علیالخصوص تعامل با نهادهای فعال در زمینه پسانداز و سرمایهگذاری در سطح حکومتی و همینطور صاحبنظران در زمینه تأمین مالی توسعه جزئیات بیشتری را درباره محورهای همایش "ثروت ملی، تخصی دارایی و مدیریت ریسک" اعلام کرد.
دکتر مهرداد سپهوند با اشاره به اهمیت بازار نفت بدلیل نقش آن در تعیین قیمت نفت و منابع ورودی صندوق و همچنین رابطه آن با بازارهای مالی اعلام کرد که موضوع نشست اول تعامل بازار نفت و بازار های ملی میباشد.
وی بحث استراتژی مدیریت داراییها در صندوقهای حاکمیت ملی را موضوع نشست دوم عنوان کرد و افزود: علاوه بر ارائه مقالاتی در زمینه سیاست سرمایهگذاری خارجی، امیدواریم بتوانیم از تجارب بانک توسعه اسلامی و بویژه بخش ICD این بانک در زمینه تأمین مالی توسعه و سرمایهگذاری، بهره مند شویم.
بنا بر اظهار ایشان موضوع نشست سوم مسئله حکمرانی و مسئولیت اجتماعی در صندوقهای ثروت ملی است. این بخش به تجارب صندوقهای دیگر در زمینه نحوه طراحی و ساختار مدیریتی، شفافیت و مسئولیت پذیری و رفتار حرفهای به همراه ملاحظات اجتماعی و محیط زیستی اختصاص دارد.
سپهوند با اشاره به نقش صندوق توسعه ملی در مدیریت ذخایر ارزی، از دیگر محورهای همایش را ثبات در عرصه اقتصاد کلان و رابطه آن با فعالیت های صندوق توسعه ملی عنوان کرد.
یکی از مهمترین موضوعاتی که در این همایش به آن پرداخته میشود بنا به اظهارات وی، این مسئله است که درآمدهای نفتی در چه شرایطی به عنوان یک نعمت و در چه شرایطی ممکن است به جای کمک به رشد و توسعه پایدار تبدیل به یک مصیبت شود، به این موضوع در نشست چهارم پرداخته میشود و مقالاتی از پروفسور هاشم پسران و دکتر محدث و صاحبنظران و پژوشگران دیگر در این زمینه ارائه خواهد شد.
در این نشست مسئولین سازمان OFID و بانک توسعه اسلامی IDB طی نشستهایی ویژه به توضیح سیاستها و برنامههای این نهادها خواهند پرداخت. همچنین هفت نفر از مدیران عامل محترم بانکهایی که از محل منابع صندوق توسعه ملی به ارائه تسهیلات میپردازند سخنرانی خواهند داشت.
سرپرست مدیریت سرمایهگذاری خارجی صندوق توسعه ملی با اشاره به حمایت سازمان اوپک، صندوق اوپک برای توسعه بینالملل و بانک توسعه اسلامی که در زمینه تأمین مالی توسعه فعال هستند از پژوهشکده پولی و بانکی، موسسه آموزش عالی بانکداری، انجمن اقتصاد انرژی، سازمان منطقه آزاد کیش و بانکهای سامان، سپه، تجارت، توسعه تعاون، اقتصاد نوین، پاسارگاد، کشاورزی، توسعه صادرات به عنوان حامیان همایش در داخل کشور یاد کرد.
بنا بر اظهار ایشان در این همایش 32 سخنران حضور دارند که نیمی از آنان از صاحبنظران و اعضای دانشگاهها و سازمانهای بینالمللی هستند.
گفتنی است همایش "ثروت ملی، تخصیص داریی و مدیریت ریسک" 5 و 6 آبان ماه در مرکز همایشهای بینالمللی کیش برگزار خواهد شد.
تهیه و تدوین: احسان غلام زاده