مهدی غضنفری با اشاره به یکی از سیاستهای صندوق توسعه ملی مبنی بر حمایت از مگاپروژهها در کشور، از سرمایهگذاری 2 میلیارد دلاری صندوق در طرح تولید مس کاتد خبر داد.
به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی، نشستی با حضور مهدی غضنفری رئیس هیأت عامل، علیرضا صالح عضوهیأت عامل و معاون منابع و مصارف، محمد جواد دانش معاون سرمایهگذاری داخلی صندوق توسعه ملی و دیگر اعضای هیأت عامل صندوق با سید مجید هدایت رئیس هیأت مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران و علی رستمی مدیرعامل این شرکت به منظور امضای تفاهمنامه همکاری برگزار شد.
در این مراسم، مهدی غضنفری با اشاره به سیاستهای جدید صندوق توسعه ملی مبنی بر حمایت از مگاپروژهها در کشور و انجام سرمایهگذاری و صدور ضمانتنامهها برای جذب سرمایهگذاران خارجی، اظهار داشت: براساس تفاهم نامهی صندوق توسعه ملی و شرکت ملی صنایع مس ایران، این صندوق به میزان 2 میلیارد دلار در اجرای طرح تولید مس کاتد Cathodes و صنایع جمعی آن مشارکت خواهد داشت.
رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی، مجموع سرمایهگذاری مورد نظر برای اجرای طرح تولید مس کاتد را 15 میلیارد دلار عنوان و تصریح کرد: بخشی از منابع مورد نیاز این طرح از طریق منابع داخلی، بخشی توسط صندوق توسعه ملی و قسمتی نیز از طریق فاینانس خارجی تأمین خواهد شد.
غضنفری با بیان اینکه صنعت مس حوزهی پربازده و سودده با اشتغالزایی بالایی است، تصریح کرد: صندق توسعه ملی آمادگی خود را برای گارانتی و صدور ضمانتنامه برای سرمایه گذاران خارجی براساس مصوبات هیأت امنا و همکاری با بانکهای عامل اعلام میکند.
همچنین در این مراسم، سید مجید هدایت رئیس هیأت مدیره شرکت ملی مس، ضمن ارایهی گزارشی از میزان ذخایر و وضعیت صنعت مس، در خصوص برنامه تولید مس در قالب "برنامه نهضت پیشرفت و تحول صنعت مس ایران " با سه هدف تولید، درآمد زایی و اشتغال، توضیح داد: هم اکنون تولید مس در جهان حدود 21 میلیون تن است که پیش بینی میشود تا سال 2040 با توجه به توسعهی تولید خودروهای برقی و نیاز شدید جهان به مس؛ جهان با کسری 8 میلیون تن در تأمین این فلزگرانبها مواجه شود.
وی افزایش قیمت مس در چند سال آینده را افزایشی و حدود 13 هزار دلار عنوان و تصریح کرد: ایران با قرار گرفتن در کمربند تولید مس جهان از ذخایر عظیم این فلز گرانبها برخوردار است؛ ولی تاکنون به درستی از آن بهرهبرداری نکرده است.
هدایت، با اشاره به طرح توسعه تولید مس کاتد در کشور با 15 میلیارد دلار سرمایهگذاری اولیه، افزود: در صورت اجرای این طرح، تولید مس کاتد کشور از 285 هزار تن فعلی به یک میلیون تن و سود خالص صنعت مس از 1.6 میلیارد دلار فعلی به 5 میلیارد دلار با اشتغالزایی 50 هزار نفر در سال 1406 خواهد رسید.
وی اضافه کرد: ایران با 7 درصد اکتشاف از ذخایر خود پس از کشورهای شیلی، استرالیا ، پرو و روسیه، رتبه پنجم جهان را به خود اختصاص داده است.
صعود ایران به رتبه دوم تولید مس جهان با اجرای طرح توسعه تولید مس کاتد
رئیس هیأت مدیره شرکت ملی مس، با بیان اینکه ایران با 54 میلیون تن ذخایر تولید مس، رتبه 14 جهان در بهرهبرداری را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: این در حالی است که کشور کنگو با 31 میلیون تن ذخیره معدنی، هم اکنون در رتبه چهارم تولید مس جهان قرار دارد و 5 برابر ایران مس تولید میکند و 20 میلیارد دلار تجارت مس جهان را از آن خود کرده است.
وی با ذکر اینکه با توسعه سرمایهگذاری در صنعت مس به رتبه دوم جهان صعود خواهیم کرد، گفت: 5 میلیارد دلار از منابع مورد نیاز این طرح از محل منابع داخلی شرکت ملی مس، 2 میلیارد دلار از منابع صندوق، 2میلیارد دلار از بازار سرمایه و 6 میلیارد دلار از فاینانس چین تأمین خواهد شد.
در پایان این مراسم، تفاهمنامه همکاری بین صندوق توسعه ملی و شرکت ملی صنایع مس ایران، با هدف توسعه مشارکت طرفین در زمینه توسعه همکاری در بخش زنجیره صنعت مس از معدن تا پایین دست در راستای به فعل درآوردن استعدادها و ظرفیتهای معدن کشور به امضای طرفین رسید.
انتهای پیام/