• En
  • شنبه 15 اردیبهشت 1403

صندوق توسعه ملی راهگشای صادرات

صندوق توسعه ملی راهگشای صادرات

    صندوق توسعه ملي پيش از ظهر امروز با انعقاد قرارداد 2 ميليارد دلاري با بانك توسعه صادرات اين بانك را در ليست عامليت خود قرارداد وگام مهمي در راستاي توسعه صادرات كشور برداشت .

    به گزارش روابط عمومي صندوق توسعه ملي در اين مراسم كه با حضور دكتر رحيم قرباني رئيس هيأت عامل صندوق توسعه ملي و ديگر اعضاي صندوق و دكتر وكيلي مديرعامل بانك توسعه صادرات و ساير مسئولين بانك برگزار شد، قرارداد عامليت به مبلغ 2 ميليارد دلار به امضاء رسيد.

    رحیم قرباني ضمن ابراز خرسندی از انعقاد قرارداد با بانک توسعه صادرات و با تبيين اينكه صندوق توسعه ملي در بحث بانك توسعه صادرات دو موضوع مهم رامورد توجه قرار داده است گفت: يكي موضوع حمايت از صادرات خدمات فني مهندسي شركت‌هايي كه برنده مناقصه بين‌المللي هستند، بدين شكل كه همه شركت‌هايي كه خدمات فني مهندسي صادر مي‌كنند اگر در خارج از كشور در مناقصه آن كشور برنده شده باشند حائز استفاده از اين تسهيلات خواهند بود وموضوع دیگر خريداران كالا و خدمات ايراني در خارج از كشورهستند که این تسهیلات شامل حال آنها نیزمی شود.

    وي گفت: با تعاملي كه با نهادهاي نظارتي و ركن نظارتي صندوق انجام شد تفسير کاملي از بحث خريداران كالا و خدمات و حمايت صندوق ازاین افراد صورت گرفت.

    قرباني اضافه کرد: بارها شنيده‌ايد که صندوق در فكر ايجاد يك سيستم پول‌پوش است كه در درون كشور توليد را حمايت كند و در خارج از كشور خريدار را حمايت كند که تفسير اين است که خريداران كالا و خدمات ايراني هر كس باشد در خارج از كشور در شرايط رقابتي اگر منوط به اعطاي تسهيلات باشد صندوق بتواند از اينها حمايت كند.

    رئيس هيأت عامل صندوق توسعه ملي اظهار کرد: ما باید اين نگرش را داشته باشیم  كه توليد كنيم و از توليد داخل حمايت كنيم، به اينها تسهيلات بدهيم و اينها را به سوي مرزها و مصرف كنندگان خارجي پوش بدهيم و برانيم و درخارج ازکشور رغبت ايجاد كنيم كه اين کشش بوجود بیاید. به این سيستم پول پوش می گویند. این يكي از سيستم‌هاي توليد هست؛ بنابراين ان‌شاءالله به ما كمك خواهد كرد كه صادرات خودمان را بيش از آن چيزي كه تاكنون اتفاق افتاده و اتفاق بسيار بزرگي هم افتاده گسترش بدهیم .

    قربانی اضافه کرد:ما دربحث صادرات برنامه چهارم توسعه بالاي 200 درصد رشد را داريم كه انجام شد ورقم بسيار قابل توجهي است تا آنجايي كه جمع‌بندي شد ما در صادرات 9/149 درصد در كالاهاي غير نفتي رشد داشته‌ايم و با ميعانات گازي به 200 درصد رسيد و اين خيز بزرگ را مردم برداشتند با بستر سازي كه دولت دارد انجام مي‌دهد و دولت در شرايطي اين كار را انجام مي‌دهد كه در سال‌ قبل 20 درصد از منابع نفت را هم از اختيار خودش خارج كرده و از طريق صندوق توسعه ملي در اختيار بخش خصوصي قرار مي‌دهد و اين هم شجاعت بزرگي بود كه دولت به آن دست زد.

    قرباني افزود: اين رقم از منابع نفتي باید به 32 درصد برسد كه زمان آن پايان برنامه پنجم توسعه خواهد بود.

    رحيم قرباني دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پويايي صندوق توسعه ملی گفت: صندوق در راستاي ايفاي مأموريت خود كار عملياتیش را از بدو تولد بدون توجه به سازماندهي دروني و تشكيلات كه مستلزم هر سيستمي است شروع كرد.

    وی گفت : اگر يك نفر همين ضوابط و شرايط و مستندات مورد نياز براي انعقاد قراردادها را (غير از حجم عامليت) مطالبه كند قطعاً قضاوت خواهد كرد كه اگر تا به حال وقت دست اندرکاران  صندوق فقط براي اين امر مصرف مي‌شد اقتضا مي‌كرد بدون اينكه به كار ديگري وارد شوند صرفاً اين كار را انجام بدهند؛ يعني فقط مي‌توانستند مستندات را آماده كنند. اما ما با كمك دوستان درون دولت و بيرون دولت وهمچنین دوستان بانكي، ضوابط و آيين‌نامه‌ها را آماده كرديم و براي تصويب به هيأت امناي محترم صندوق داديم. آنها نيز تصويب كرده و به صندوق برگرداندند. در نهايت ما ظرف حدوداً دو هفته اول برای شروع كار عملياتي صندوق آماده شديم.

    دكتر قرباني اضافه کرد: سپس نوبت بانك‌هاي عامل بود كه ضوابط ما را بخوانند و آمادگي خودشان را پيدا كنند، شرايط و متقاضيان خودشان را بسنجند. طرح‌هاي بررسي شده و بايگاني شده قبلي خودشان را كه منابعي براي ارائه تسهيلات به آنها نداشتند را میبایستی با ضوابط صندوق هماهنگ مي‌كردند، نرخ بازدهي خودشان را تطبيق مي‌دادند، با توجه به شرايط هدفمندي يارانه‌ها بايد يكبار ديگر مطالعات اقتصادي و توجيه فني و اقتصادي و مالی پروژه‌ها را بررسي مي‌كردند . کار سنگینی پیش روی بانکها قرار گرفت . بايد تعريف جديدي از شركت دولتي را در صندوق تجربه مي‌كردند. شركت‌هاي دولتي قبلي با 51 درصد سهام دولت به شركت‌ دولتي یا دو عضو هيأت مديره موظف از طرف دولت ، دولتی محسوب می شدند واین به 21 درصد سهم از دولت تبدیل شد.تعاريف جديدي بود كه اصلاً با قانون محاسبات و قانون مديريت خدمات كشوري كه حتي شركت‌هاي دولتي را تعريف كرده و همينطور قانون تجارت هم‌خواني نداشت. موضوعات جديدي پيش روي بانك ها بود بنابراين مدت زماني هم طول كشيد كه بانك‌ها متقاضيان خودشان را يكبار ديگر و ازنو مطالعه كنند و تقاضاهاي آنان را مجدداً مورد بررسي قرار دهند. بنابراين با توجه به سنگيني پرونده‌ها بانك‌ها توانستند آمادگي خودشان را به تناسب پيدا كنند.

    وی اظهار اميدواري كرد كه منويات مقام معظم رهبري در تدبير اين صندوق و عملياتي شدن صندوق توسط دولت و مجلس در سال‌هاي نه چندان دور با حمايت‌هايي كه در حال اتفاق افتادن است و با قراردادهاي عامليتي كه بسته شده و با ابلاغ‌هاي مسدودي كه با بانك هاي عامل قبلي از جمله صنعت و معدن و بانك كشاورزي منعقد شده وتسهیلات در اختيار متقاضيان قرار گرفته و امروز در حال عملياتي شدن است ، میسر گردد.

    رئيس هيأت عامل صندوق توسعه ملي گفت: براي دوستان من در صندوق افتخار آميز است كه بعد از چهار ماه از صدور احكامشان آمده اند هم يك سازماني را تأسيس كنند و هم كار عملياتي را شروع بكنند و امروز شاهد هستند كه بيش از 5 ميليارد دلار در اختيار متقاضيانی قرارخواهدگرفت که پرونده‌شان آماده شده و امكان برداشت از حساب صندوق را دارند.

    قربانی درخصوص وضعیت واگذاری تسهیلات صندوق توسط بانکها اظهارنمود: طبق گزارشي كه بانك صنعت و معدن براي ما فرستاده متقاضيان در حال دريافت مبالغشان هستند و همين‌طور بانك كشاورزي درحال پرداخت تسهیلات اعطایی صندوق به مشتريان خود می باشد.

    قرباني ضمن اظهار تشكر از بانك توسعه صادرات شروع كار با اين بانك را به فال نيك گرفت و اظهار اميدواري كرد كه با جذب مبلغي كه در انعقاد قرارداد با اين بانك به امضاء‌ رسیده است بتوان در آينده افق روشن و بلندي را در راستاي صنعت ، تجارت ، صادرات و خدمات فني و مهندسي به وجود آورد.
امتیاز به خبر :