• En
  • یکشنبه 02 دی 1403

فرزين به ايسنا خبر داد:

سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملي در کشورهای منطقه

 سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملي در کشورهای منطقه

رييس صندوق توسعه ملي از برنامه این صندوق برای گسترش فعالیت‌های خود و سرمایه‌گذاری در کشورهای منطقه خبر داد و گفت: صندوق توسعه ملي ايران هنوز صندوق نوپايي است ولي ما اكنون در بين 59 صندوق ملي دنيا رتبه 12 را داريم.

محمدرضا فرزين در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با تاكيد بر اين‌‌كه صندوق توسعه ملی از هرگونه طرحي كه موجب توسعه در كشور شود و از سرمايه و كار ايراني حمايت كند، پشتیبانی می‌کند، اظهار كرد: هدف ما فقط ايران نيست و به دنبال انجام كارهاي اقتصادي در منطقه و كشورهاي همسايه هستيم.

وي با اشاره به اين‌كه به دنبال يافتن فرصتهاي سرمايه گذاري هستيم و این امر نتايج مثبتي حتی براي كل كشورهاي منطقه خواهد داشت، افزود: يكي از اهداف اين صندوق سرمايه‌گذاري خارجي است و قصد داريم بخشی از اين صندوق شامل سهام، املاك مستغلات و شركتهاي خارجي و اوراق قرضه خارجي باشد؛ بنابراين اين آمادگي را داريم كه در آينده نزديك در كشورهاي ديگر به خصوص در حوزه هاي مالي و پولی سرمايه گذاري كنيم.

رييس صندوق توسعه ملي ادامه داد: به دنبال فرصت‌هاي مناسب سرمايه گذاري در بازارهاي مالي و پولي كشورهاي ديگر هستيم و این امر بخشي از سرمايه گذاري ها و فعاليت‌هاي آينده صندوق است.

فرزين با اشاره به جایگاه خوب صندوق توسعه ملی ایران با وجود گذشت یک سال از عمر آن، ادامه داد: صندوق توسعه ملي ايران هنوز صندوق نوپايي است ولي ما اكنون در بين 59 صندوق ملي دنيا رتبه 12 را داريم. طبيعي است اين رتبه براي صندوقي كه يك سال از تاسيس آن مي‌گذرد رتبه خوبي است و فكر مي‌كنيم كه در يك سال آينده جزو 10 صندوق بزرگ دنيا باشيم و اين بسيار شرايط خوبي را براي سرمايه‌گذاري در كشور و منطقه به وجود مي‌آورد.

وي تصريح‌ كرد: بروكراسي نداريم و تلاش ما يافتن فرصت سرمایه‌گذاري‌هاي مالي است و اميدواريم كه بتوانيم فرصت موثرتري در كشورهاي منطقه داشته باشيم.

واقعيتهاي اقتصادي برخلاف ادعاها و تبلیغات غرب است

رييس صندوق توسعه ملي با اشاره به تبلیغات منفی غرب، مبنی بر تأثیرگذار بودن فشارها علیه ایران اظهار كرد: غربي‌ها در تلاشند با ارايه تصوير منفي از اقتصاد ايران اينگونه وانمود كنند كه در انجام برنامه‌هاي خود موفق بوده‌اند، و توانسته‌اند اقتصاد ايران را دچار مشكل كنند اما واقعيتهاي اقتصادي برخلاف ادعاها و تبلیغات غرب است؛ امروزه ما رتبه 17 اقتصاد دنيا را داريم. اين ادعاي ايران نيست.

وي در ادامه با اشاره به اين‌كه ما امروزه در علم و فناوري رتبه نخست منطقه را داريم، و در سطح جهانی نیز رتبه هاي خوبي داريم، خاطرنشان کرد: واقعيتهاي اقتصادي كشور متفاوت با آن چيزي است كه غربی‌ها از كشور ترسيم مي كنند، زيرا آنها به دنبال برنامه‌هاي سياسي خودشان هستند.

اولويت‌هاي صندوق توسعه

رييس صندوق توسعه ملي، هدف از تأسيس این صندوق را کاهش وابستگی دولت به نفت و سرمایه گذاری در بخش های مختلف توصیف کرد و افزود: با این کار نسل های بعدی نیز از منابع نفتی بهره مند خواهند بود.

فرزین گفت: هدف این است که نفت درآمدي نباشد كه صرفا توسط دولت خرج شود، بلكه دولت خودش را با ماليات و بدون وابستگي به نفت اداره كند.

وي ادامه داد: طبق قانون 20 درصد از منابع فروش نفت ايران به صندوق واريز مي شود، كه البته سالانه 3 درصد افزايش مي يابد،هدف اين است كه در آينده اي نه چندان دور تمام درآمد نفتي به حساب صندوق واريز شود.

فرزین اولویت نخست صندوق توسعه ملی را سرمایه گذاری در حوزه نفت و فرآورده‌های نفتی دانست و تصريح‌كرد: قصد داريم با اين سرمايه گذاري ها بخش عمده اي از نفت را در داخل تبديل به فرآورده كنيم به همين دليل قصد داريم سرمايه‌گذاري خوبي را در پتروشيمي و پالايشگاه ها انجام دهيم زيرا مي دانيم كه امروزه محصولات پتروشيمي و پالايشگاهي ما به بسیاری از كشورهاي منطقه صادر مي‌شود و نياز بسيار زيادي در منطقه به اين محصولات وجود دارد.

وی همچنین سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاه‌های تولید انرژی برق و حوزه‌های صنعتی خرد را از دیگر فعالیتهای صندوق توسعه اعلام و خاطرنشان كرد: يكي از بخش‌هايی كه سال گذشته سرمايه گذاري خوبي در آن صورت گرفته بخش كشاورزي و صنايع تبديلي است؛ آخرين حوزه نيز بخش حمل و نقل است كه قصد داريم در سال جاري سرمايه گذاري هايي را در بخش مترو و هواپيما كه از نيازهاي كشورمان است، انجام دهيم.

رييس صندوق توسعه ملي تأکید کرد: ما در آينده بايد به صورتي عمل كنيم كه نفت به صورت فرآورده صادر شود و نه نفت خام چراکه اين امر آثار مثبتي بر اقتصاد كشور خواهد داشت.

فرزین با اشاره به افزایش همکاری‌ها با وزارت نفت و سرمایه‌گذاری‌ها و تفاهم‌نامه امضا شده، گفت: تحريم روي نفت ما است و اين امر مي تواند نعمتي براي كشور ما باشد، هدف اين است كه نفت ما كمتر صادر شود زیرا خوب نيست كه اقتصاد ما به صادرات نفت وابسته باشد؛ بايد با استفاده از اين فرصت تهديد را به فرصت تبديل كرد، و كم كم به اين سمت پيش برويم كه كشور را بدون صادرات نفت اداره كنيم.

وي در پايان خاطرنشان کرد: در سالهاي بعد هم تلاش بر اين خواهد بود كه حمايتهاي لازم از صنعت نفت و پتروشيمي انجام شود تا به اهداف موردنظر در برنامه پنج ساله برسيم.
امتیاز به خبر :