• En
  • دوشنبه 03 دی 1403

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی اعلام کرد

واریزی صندوق توسعه ملی ۶۴ میلیارد و ۸۲۷ میلیون دلار است

واریزی صندوق توسعه ملی ۶۴ میلیارد و ۸۲۷ میلیون دلار است
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی واریزی‌ها به صندوق توسعه ملی را از زمان تشکیل این صندوق تا پایان خرداد ماه امسال، ۶۴ میلیارد و ۸۲۷ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: صندوق توسعه ملی رتبه بیستم را در بین صندوق‌های موجود در دنیا به خود اختصاص داده که امیدواریم این رتبه در آینده نزدیک بهبود یابد.

سید صفدر حسینی امروز طی یک نشست خبری در جمع خبرنگاران به تشریح عملکرد صندوق توسعه ملی طی یکسال گذشته پرداخت و با بیان این که راه اندازی صندوق‌های ثروت ملی در کشورهای مختلف با اهدافی مشخص و شفاف، برای توانمند سازی ساختارهای اقتصادی، دستیابی به اهداف کلان اقتصادی و ایجاد بسترهای سرمایه گذاری تشکیل شده است، به تشکیل دو نوع صندوق ثروت ملی در دنیا اشاره کرد و گفت: صندوق‌های نفتی که درآمد‌‌شان از نفت، گاز و منابع طبیعی است و دیگر، صندوق های سرمایه گذاری که از مازاد‌های اقتصادی کشورها شکل گرفته و لزوما حاصل از درآمدهای نفتی، گاز و منابع طبیعی نیست، از اصلی‌ترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در دنیا به شمار می‌روند.
وی تصریح کرد: صندوق‌های نفتی در کشورهای مختلف چهار هدف ایجاد ثبات اقتصادی و کنترل نوسانات اقتصادی، حفظ پس اندازی‌های بین نسلی، حمایت از توان داخلی و سرمایه گذاری خارجی را دنبال می‌کنند.
حسینی با بیان این که درآمدهای نفتی فقط در شرایط خاص می‌تواند به رشد اقتصادی کمک کند و محرک اقتصادی باشد نه در هر صورت، گفت: این شرایط زمانی است که مکانیزم‌های منفی اثرگذاری را در اقتصاد کلان بتواند کنترل کند.
وی با بیان اینکه استفاده از درآمدهای نفتی باید به گونه‌ای باشد که آسیب‌های اقتصادی را حداقل و توسعه اقتصادی را حداکثر کند، تصریح کرد: اگر از این درآمدها به خوبی استفاده نشود، همچون تجربه حساب ذخیره ارزی، این امر می‌تواند آثار مخربی داشته باشد و در نهایت سبب کاهش رشد اقتصادی و افزایش تورم شود.
وی با اشاره به این‌که در حال حاضر حدود ۷۰ صندوق ثروت در دنیا شکل گرفته که بیش از ۶۰ درصد این صندوق‌ها مربوط به کشورهای نفتی و منابع طبیعی و مابقی به دلیل مازادهای اقتصادی شکل گرفته است، گفت: اندازه این صندوق‌ها حدود ۶ تا ۷ هزار میلیارد دلار است که بزرگ ترین آنها صندوق نروژ با حدود ۸۶۰ میلیارد دلار منابع در رتبه نخست قرار دارد.
حسینی ضمن تأکید براینکه صندوق توسعه ملی رتبه بیستم را در بین صندوق‌های موجود در دنیا دارد، که امیدواریم در آینده نزدیک این رتبه بهبود یابد، افزود: ترکیب دارایی‌های صندوق‌های دیگر  نشان می‌دهد که همه آنها در بازار سرمایه و سهام فعالیت می‌کنند و بیشتر سهام این بخش را می‌خرند.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی به تجربه تشکیل حساب ذخیره ارزی در برنامه سوم و تکرار این تجربه در برنامه چهارم اشاره کرد و افزود: فلسفه اصلی حساب ذخیره ارزی بیشتر حساب ثبات ساز بود با این هدف که ۵۰ درصد مازاد درآمدهای نفت را صرف کنترل نوسان‌های اقتصادی کند، به خصوص در ارتباط با بودجه دولت و ۵۰ درصد دیگر این درآمدها صرف حمایت و پشتیبانی از بخش خصوصی در قالب ارایه تسهیلات شود که متاسفانه به دلیل مدیریت ناصحیح، این حساب تجربه خوبی نبود.
وی با بیان اینکه دولت نهم فقط ظرف سال‌های ۸۵ و ۸۴ بیش از ۵ بار از محل حساب ذخیره ارزی متمم بودجه داد و بخشی از پیامد آن شرایط اقتصادی است که امروز شاهد آن هستیم، گفت: سه سال پیش که صندوق توسعه ملی ایجاد شد و طبق قانون باید موجودی حساب ذخیره ارزی به صندوق منتقل می‌شد موجودی ۱۲ میلیون دلار بوده درحالی که وقتی من در سال 1384 به عنوان وزیر اقتصاد امور را تحویل وزیر بعدی دادم موجودی حساب ۱۲ میلیارد دلار بود.
حسینی در ادامه به تشریح اهداف و سیاست‌های تعیین شده برای صندوق توسعه ملی در قانون برنامه پنجم توسعه پرداخت و افزود: واریز سالیانه حداقل ۲۰ درصد از منابع حاصل از صادرات نفت و گاز و فرآورده‌های نفتی به صندوق توسعه ملی، ارائه تسهیلات از منابع صندوق به بخش‌های خصوصی، تعاونی، عمومی غیر دولتی با هدف تولید و توسعه سرمایه گذاری در داخل و خارج کشور و با در نظر گرفتن شرایط رقابتی و بازدهی اقتصادی، قطع وابستگی هزینه‌های جاری دولت به درآمدهای نفت و گاز تا پایان برنامه پنجم توسعه از اهداف تعیین شده برای صندوق است.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی ضمن اشاره به این‌که در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی این سیاست نیز تکمیل شد، تصریح کرد: در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری به این نکته تاکید شد که سهم سالیانه صندوق از منابع حاصل از صادرات نفت و گاز تا زمان قطع وابستگی بودجه به نفت افزایش یابد.
وی با اشاره به این‌که اساسنامه صندوق توسعه ملی متعاقب سیاست کلی برنامه پنجم در مجلس تصویب شد، ادامه داد: این صندوق سه رکن اساسی دارد و هدف صندوق توسعه ملی طبق این اساسنامه تبدیل بخشی از عواید ناشی از درآمدهای نفت به ثروت‌های ماندگار، مولد و سرمایه‌های زاینده اقتصادی و حفظ سهم نسل‌های آینده است.
صفدر حسینی در ادامه از زمان تشکیل صندوق توسعه ملی تا پایان خرداد ماه امسال، واریزی‌ها به این صندوق را ۶۴ میلیارد و ۸۲۷ میلیون دلار را اعلام کرد.

امتیاز به خبر :

عکسهای مرتبط