• En
  • ﺳﻪشنبه 25 دی 1403

دکتر حسینی تاکید کرد:

عدم انحراف در تخصیص منابع صندوق توسعه ملی

عدم انحراف در تخصیص منابع صندوق توسعه ملی

به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی؛ دکتر سیدصفدر حسینی با حضور در استودیو خبر ساعت 21 شبکه یک سیما گفت: با توجه به سازوکار بسیار دقیقی که صندوق توسعه ملی با بانک های عامل و بانک های عامل با مشتریان و متقاضیان تسهیلات دارند و از طرف دیگر زمان بندی دقیق در جدول بازپرداخت تسهیلات از محل منابع صندوق و نوع نظارت و کارکرد بانک ها منابع صندوق توسعه ملی دقیقا در محل اهدافی که قانون و مقررات صندوق معین کرده، اختصاص پیدا کرده است. 

دکتر حسینی خاطر نشان کرد: با توجه به همین سازوکار و نظارت دقیق بر تخصیص تسهیلات به متقاضیان تا کنون معوقات بازگشت این تسهیلات صفر بوده است.

رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به تاکید هیأت امنای صندق  و ستاد ویژه اقتصاد مقاومتی مبنی بر تقویت تولید داخلی کشور گفت: منابع صندوق توسعه ملی در خدمت سیاست های اقتصاد مقاومتی در جهت تقویت تولید داخلی  که منجربه صادرات کالا و خدمات ایرانی به خارج از کشور می شود قراردارد.

حسینی افزود: در سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل،  مبلغ 2500 میلیارد تومان تا پایان سال جاری در اختیار متقاضیان بخش تولید برای صادرات و 3000 میلیارد تومان برای سرمایه در گردش و طرح های تولیدی مانند طرح های گلخانه ای، شیلات و پرورش ماهی در قفس و ساخت هتل های 4 یا 5 ستاره قرار می گیرد.

وی اضافه کرد: افزون بر این 1 میلیارد دلار برای پشتیبانی از صادرات در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.

دکتر حسینی با اشاره به کاهش نرخ سود تسهیلات صندوق در مناطق کمتر توسعه یافته گفت: در 10 استان کشور به دلیل بحث  عدالت بنیانی که در سیاست های اقتصاد مقاومتی وجود دارد نرخ سود در بخش کشاورزی 10 درصد و در بخش صنعت و معدن 12 درصد خواهد بود که این عدد به منظور ایجاد جاذبه سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته 4 درصد کمتر از سایر مناطق  کشور است.

دکتر حسینی در پایان در پاسخ به سئوالی پیرامون موجودی صندوق توسعه ملی گفت: در استفاده از تعابیر و عناوینی که در مورد منابع صندوق و موجودی صندوق و یا مبلغ واریزی به صندوق بکار برده می شود تفاوت هایی وجود دارد که باید در مورد آن دقت بیشتری داشت. 

وی ادامه داد: از ابتدای تاسیس تا پایان سال 1394 منابعی که از محل درآمدهای نفت و گاز به صندوق توسعه ملی وارد شده است بالغ بر 81 میلیارد دلار بوده است. اما بخشی از این منابع در طول این سال ها بر اساس قوانین و مقررات به عنوان تسهیلات مورد استفاده قرار گرفته است.

بر اساس آخرین آ مار تا پایان سال 94 مبلغ  33 تا 34 میلیارد دلار موجودی صندوق است که برای این مبلغ نیز طرح هایی مسدود شده وجود دارد.
امتیاز به خبر :