• En
  • جمعه 07 اردیبهشت 1403

در نشست هیأت امنا و به ریاست دکتر روحانی؛

نظام‌نامه اعطای تسهیلات ارزی و ریالی صندوق توسعه ملی تصویب شد

نظام‌نامه اعطای تسهیلات ارزی و ریالی صندوق توسعه ملی تصویب شد
جلسه هیات امنای صندوق توسعه ملی روز سه‌شنبه به ریاست دكتر حسن روحانی رئیس جمهوری و با هدف بررسی و تصویب نظام‌نامه ارزی و ریالی اعطای تسهیلات از محل منابع این صندوق برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین دكتر حسن روحانی در جلسه هیات امنای صندوق توسعه ملی با تأكید بر ضرورت مراقبت از سرمایه صندوق توسعه ملی توسط بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران، گفت: بانك مركزی، ساز و كاری برای اعطای تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی در نظر بگیرد که اثرات احتمالی تورمی آن نیز قابل کنترل باشد.
طبق این گزارش، تصویب نظام‌نامه ارزی و ریالی اعطای تسهیلات صندوق توسعه ملی و تصویب حوزه‌های اولویت دار برای سرمایه گذاری از محل منابع صندوق توسعه ملی از مصوبات جلسه هیات امنای صندوق توسعه ملی بود.
در ابتدای جلسه دكتر سید صفدر حسینی رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی درباره عملكرد این صندوق گزارشی به رئیس جمهور و اعضای هیات امنای صندوق ارائه كرد.
وی مجموع منابع صندوق توسعه ملی تا پایان اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ را ۴۰ میلیارد و ۱۶۸ میلیون دلار اعلام كرد و گفت: بر اساس قانون بودجه سال ۹۳، باید ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از این مبلغ به بخش های صنعت و كشاورزی اختصاص می‌یابد.
صفدر حسینی با بیان اینكه ۲۰۰ میلیون دلار در قانون بودجه سال ۹۳ در اختیار صندوق فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته است، درباره برنامه سال ۹۳ این صندوق گفت: ۷ میلیارد دلار در سال ۹۳ از محل منابع صندوق توسعه ملی در صنایع بالادستی نفت سرمایه گذاری می شود كه این سرمایه گذاری هم صادراتی است و هم طول دوره بازگشت این منابع بسیار كمتر از طرح های دیگر است.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با اعلام اینكه ۲ میلیارد دلار در سال ۹۳ از محل منابع این صندوق برای سرمایه گذاری در بخش پالایشگاه ها و پتروشیمی در نظر گرفته شده است، خاطرنشان كرد: سرمایه گذاری در این حوزه نیز مزیت نسبی دارد چون پتروشیمی بیشتر جنبه صادراتی دارد.
حسینی از در نظر گرفتن ۲ میلیارد دلار برای تکمیل چرخه تولید فولاد به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و در بخش دیگر این گزارش گفت: طرح های نیروگاهی بخصوص آنها كه تكنولوژی بخار سیكل تركیبی و نیز مرتبط با انرژی‌های نو است، حوزه ای جاذب برای سرمایه گذاری و اولویت مناسبی محسوب می شوند.
وی با یادآوری جلسات متعدد با وزیر راه و شهرسازی برای تخصیص منابع صندوق توسعه ملی به پروژه های راه و شهرسازی در چارچوب ساز و كارهای صندوق توسعه و مجوزهای قانونی، اظهار داشت: یك میلیارد دلار برای حمل و نقل و خرید هواپیما و خرید واگن و همچنین یك میلیارد دلار برای اسكله بندر شهید رجایی و بندر چابهار در نظر گرفته شده است.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی درباره جزئیات تخصیص منابع ریالی این صندوق به بخش آب و كشاورزی، به تخصیص معادل ریالی یك میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به پروژه های استان خوزستان، ۵۰۰ میلیون دلار به پروژه های سیستان و بلوچستان و مجموعاً ۸ میلیارد دلار برای استحصال و بهره برداری منابع آبی کشور اشاره كرد.
وی با بیان اینكه تاكنون بخش كشاورزی برابر ۵ هزار میلیارد تومان و صنعت نیز ۳ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی استفاده كرده اند، خاطرنشان كرد: در سال ۹۳ با مجموعه اقدامات صورت گرفته و با حمایت بانك مركزی در زمینه گشایش اعتبار طرح ها، تحرك خوبی در كشور ایجاد می شود.
دكتر حسینی با اشاره به تأكید هیات عامل صندوق توسعه ملی نسبت به توزیع اعتبارات صندوق در حوزه هایی كه تأثیرگذاری و منافع توسعه ای بیشتری دارند، از اعمال اصلاحاتی در فرآیند ارائه تسهیلات و اصلاح نظام نامه های ارزی و ریالی و قراردادهای عاملیت با بانك ها خبر داد.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی، در مورد اعلام نرخ سود تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی نیز نرخ تسهیلات برای مناطق محروم، ۷ استان کشور، کمیته امداد امام خمینی (ره) و فعالیت های دانش بنیان را ۴ واحد درصد كمتر از سایر نرخ‌ها اعلام كرد.
در ادامه این جلسه، اولویت های تخصیص منابع صندوق توسعه ملی در حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی، صنعت و معدن، حمل و نقل، گردشگری، آب و كشاورزی و فناوری های نوین اعلام شد كه با اولویت‌ها اعمال اصلاحاتی به تصویب رسید.
دكتر محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهور نیز در خاتمه جلسه هیات امنای صندوق توسعه ملی اظهار داشت: مصوبات اخیر هیات امنای صندوق توسعه ملی، در روند خروج از ركود اقتصادی كشور بسیار مفید و كمك كننده بخش خصوصی و تعاونی خواهد بود.
امتیاز به خبر :