• En
  • جمعه 07 اردیبهشت 1403

عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی در گفت‌وگو با فارس:

استفاده از تسهیلات صندوق توسعه برای ارتقاء تکنولوژی تولید بلامانع است

استفاده از تسهیلات صندوق توسعه برای ارتقاء تکنولوژی تولید بلامانع است




خبرگزاری فارس: عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: یکی از اولویت‌های صندوق توسعه، اعطای تسهیلات بازسازی و بهینه‌سازی مصرف انرژی است ولی این تسهیلات شامل تعمیرات دوره‌ای کارخانه‌ها نمی‌شود.

محمود دودانگه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با بیان اینکه تسهیلات صندوق توسعه ملی بر مبنای اساسنامه این صندوق و نظام‌نامه اعطای تسهیلات صورت می‌گیرد، اظهار داشت: بانک‌های عامل در چارچوب نظام‌نامه اعطای تسهیلات می‌توانند طرح‌های مختلف را بپذیرند و پس از بررسی اهلیت متقاضی و بر اساس توجیه‌پذیری فنی، اقتصادی و نرخ بازگشت طرح‌ها، واجدین شرایط را به صندوق توسعه ملی معرفی ‌کنند تا از تسهیلات این صندوق برخوردار شوند.
وی با بیان اینکه بانک صنعت و معدن با صندوق توسعه ملی قرارداد عاملیت دارد، گفت: در این راستا در مرحله اول، قرارداد اعطای 2.5 میلیارد دلار تسهیلات از محل صندوق منعقد شده و در مرحله دوم نیز قرار است 2.5 میلیارد دلار از طریق این صندوق به طرح‌های دارای شرایط اعطا شود.
دودانگه تصریح کرد: طبق اعطای تسهیلات صندوق توسعه ملی، یکی از اولویت‌های اعطای تسهیلات این صندوق سرمایه‌گذاری در بازسازی و بهینه‌سازی مصرف انرژی است و از طرفی با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، بنگاه‌های تولیدی نیازمند بازسازی خطوط تولید و تکنولوژی انرژی‌بر خود هستند.
وی تصریح کرد: به این ترتیب واحدهای تولیدی با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی می‌توانند تجهیزات با انرژی‌بری پایین‌تری را جایگزین کنند و در واقع یکی از اولویت‌های صندوق برای اعطای تسهیلات همین محور یعنی بازسازی و بهینه‌سازی مصرف انرژی است.

* سوء برداشت صندوق توسعه ملی

عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به واکنش روابط عمومی صندوق توسعه ملی نسبت به صحبت‌های غضنفری، وزیر صنعت مبنی بر توافق این صندوق با وزارت صنعت در راستای اختصاص یک میلیارد دلار به اجرای طرحهای بزرگ بازسازی واحدهای صنعتی گفت:احتمالاً سوء برداشتی صورت گرفته وگرنه با توجه به اینکه یکی از اولویت‌های صندوق پرداخت تسهیلات برای بازسازی و بهینه‌سازی مصرف انرژی است، می‌توانیم بنگاه‌های تولیدی نیازمند جایگزینی تکنولوژی و خطوط تولید را در جهت صرفه‌جویی در مصرف انرژی در صندوق توسعه ملی پذیرا باشیم و مشکلی برای پرداخت تسهیلات در این حوزه وجود ندارد.
وی با تأکید بر اینکه سرمایه‌گذاری در بازسازی و بهینه سازی مصرف انرژی از طریق تسهیلات صندوق توسعه ملی امکان‌پذیر است، توضیح داد: وقتی عنوان بازسازی مطرح می‌شود ذهن‌ها به سمت تعمیر و نگهداری جهت‌دهی می‌شود در حالی که می‌توان از تسهیلات صندوق توسعه ملی در جهت تغییر تکنولوژی، تأمین تجهیزات و خرید دستگاه‌هایی که منجر به توسعه تولید، اصلاح الگوی مصرف و کاهش مصرف انرژی شوند استفاده کرد.

* تسهیلات صندوق شامل تعمیرات دوره‌ای نمی‌شود

دودانگه ادامه داد: منظور از بازسازی با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی در واقع بهینه‌سازی تکنولوژی تولید است و تعمیرات دوره‌ای شامل دریافت این تسهیلات نمی‌شود.
وی افزود: تعمیرات دوره‌ای را نمی‌توان مصداق سرمایه‌گذاری توسط صندوق توسعه ملی قلمداد کرد.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال اگر یک دستگاه ریخته‌گری دارای مصرف انرژی بالایی باشد می‌توان با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی دستگاهی با مصرف انرژی پایین را جایگزین آن کرد.
عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی افزود: در مورد نگهداری و تأمین که اساساً نیاز ارزی بالایی ندارند نمی‌توانیم از تسهیلات صندوق استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه بهینه سازی مصرف انرژی با نگاه به خط تولید مصداق دریافت تسهیلات صندوق است، گفت: برداشت روابط عمومی صندوق توسعه ملی، اعطای تسهیلات جهت نگهداری و تعمیر بوده در حالی که هدف وزارت صنعت بازسازی و بهینه‌سازی خطوط تولید و اصلاح تکنولوژی واحدها است.
انتهای پیام/م

امتیاز به خبر :