• En
  • ﺳﻪشنبه 28 فروردین 1403

دکترحسینی

آماده سرمایه گذاری مشترک با صندوق های ثروت ملی جهان هستیم

آماده سرمایه گذاری مشترک با  صندوق های ثروت ملی جهان هستیم
در نشست مشترک مدیران ارشد صندوق توسعه ملی جمهوری اسلامی ایران و نهاد ثروت ملی قزاقستان، زمینه های همکاری مشترک با هدف سرمایه گذاری مشترک و تامین مالی پروژه های بخش خصوصی بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی؛ دکتر سیدصفدر حسینی در این نشست مشترک با رییس و مدیران ارشد هلدینگ ملی بای ترک(Baiterek) قزاقستان که در تهران برگزار شد، اظهار داشت: همزمان با لغو تحریم های ظالمانه علیه اقتصادایران، صندوق توسعه ملی در حال برنامه ریزی و بررسی حضور در بازارهای بین المللی و نیز آغاز فصل تازه ای از همکاری های بین المللی است.

رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی ادامه داد: همچنین برنامه ای را نیز برای آغاز همکاری های دو جانبه یا چند جانبه با صندوق های ثروت ملی جهان به منظور تامین مالی پروژه های بخش خصوصی در دست اجرا داریم.

دکترحسینی افزود: مطابق ارزیابی های ما پروژه های جذابی در بخش های نفت و گاز و زیر ساخت های اقتصاد ایران که دارای پتانسیل سرمایه گذاری بخش خصوصی است، وجود دارد که فرصت خوبی را برای مشارکت صندوق های ثروت ملی برای تامین مالی و مشارکت در این سرمایه گذاری ها مهیا خواهد کرد.

رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی تصریح کرد: با توجه به عزم دو دولت قزاقستان و جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط اقتصادی، این علاقمندی نزد ما نیز وجود دارد که برای همکاری مشترک با هلدینگ ملی بای ترک در زمینه تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک و تامین مالی پروژه های جذاب بخش خصوصی در دو کشور تفاهم های عملی داشته باشیم.

دکترحسینی خاطرنشان کرد: حمایت مالی از پروژه های بخش خصوصی در ایران و قزاقستان و نیز پروژه هایی که شرکت های اروپایی در این دو کشور انجام خواهند داد، می تواند محور همکاری های آتی دو نهاد ثروت ملی باشد.

در ادامه این نشست، کواندیک بیشیم بایف، رییس هلدینگ ملی بای ترک نیز با اشاره به شرایط مثبت پیش آمده در پی لغو تحریم های اقتصادی علیه ایران و افتتاح پروژه کریدور راه آهن میان دو کشور، گفت:  هلدینگ ملی بای ترک یکی از سه نهاد ثروت ملی در قزاقستان است که در حال حاضر با 20 میلیارد دلار منابع و با تکیه بر حضور بانک توسعه قزاقستان در این هلدینگ، مشغول فاینانس و تامین مالی پروژه های بخش خصوصی است که بیشتر بر بخش پالایش نفت متمرکز بوده است.

وی افزود: 95 درصد فعالیت های ما از طریق بخش خصوصی انجام می شود و تنها در 5 درصد موارد، ما به طور مستقیم درگیر پروژه ها می شویم.

 رییس هلدینگ ملی بای ترک در تشریح فعالیت های بین المللی این هلدینگ نیز گفت: در حال حاضر این هلدینگ سرمایه گذاری هایی در چین، امارات و کشورهای آسیای میانه و قفقاز انجام داده و برای فاینانس پروژه هایی در این کشورها از مشارکت بانک های اورپایی نیز بهره مند بوده ایم.

وی با استقبال از پیشنهاد طرف ایرانی، آمادگی هلدینگ ملی بای ترک را برای تشکیل نهاد مشترک سرمایه گذاری برای حمایت مالی سرمایه گذاری های بخش خصوصی در دو کشور ایران و قزاقستان یا کشور ثالث اعلام کرد و خواستار امضای یادداشت تفاهم با صندوق توسعه ملی ایران و تشکیل کارگروهی برای بررسی پروژه های پیشنهادی دو طرف شد.

در این نشست، مسعود مزینی، معاون سرمایه گذاری خارجی صندوق توسعه ملی نیز ابراز امیدواری کرد که با وجود عزم دو کشور برای توسعه روابط اقتصادی، بتوان به سرعت زمینه های همکاری دو طرف را از طریق کارگروه مشترک، آماده کرد. 

امتیاز به خبر :