• En
  • چهارشنبه 05 اردیبهشت 1403

معاون اول رییس جمهور:

صندوق توسعه ملی پشتیبان صادرات است

صندوق توسعه ملی پشتیبان صادرات است
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر رشد صادرات کشور به منظور تحقق برنامه توسعه برونگرای اقتصادایران از پررنگ تر شدن نقش صندوق توسعه ملی در حمایت از بخش صادرات خبرداد.

به گزارش خبرگزاری های مهر و ایسنا، دکتر اسحاق جهانگیری روز سه شنبه و در مراسم روز ملی صادرات گفت: اقتصادایران جز با برونگرایی امکان ندراد به توسعه برسد. یکی از راه‌های برونگرایی نیز صادرات است. ما باید کشورهای هدف‌مان را مشخص و تولیدات قابل عرضه ارائه کنیم.

معاون اول رییس جمهور افزود: صندوق توسعه ملی وظیفه دارد در دور جدید از اقتصاد ایران و در پی لغو تحریم ها به پشتیبانی از توسعه صادرات کشور بپردازد، منابع این صندوق  باید در خدمت بخش خصوصی قرار گرفته یا سرمایه گذاری شده و پشتیبان صادرات و صادرکنندگان شود.

جهانگیری در ادامه به جلسه هیات عامل صندوق توسعه ملی برای بررسی ماموریت جدید خود در پشتیبانی از صادرات اشاره و تصریح کرد: صندوق توسعه ملی آمادگی دارد با سیاست های بانک توسعه صادرات، به هر میزان منابع که مورد نیاز صادر کنندگان باشد، خط اعتباری با نرخ بین المللی تخصیص یابد.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: البته بنای دولت این نیست که در دسترسی به منابع صندوق توسعه ملی برای عده ای رانت ایجاد کند بلکه قصد دارد در چارچوبی شفاف و در جهت حمایت از توسعه صادرات کار را پیش برد.

به گفته جهانگیری کاهش بهای نفت شرایط خاصی را برای اقتصاد ایران رقم زده است چراکه اقتصاد و بودجه ایران به نفت متکی است و با بالا رفتن قیمت آن وضع اقتصادی خوب و با کاهش آن اوضاع اقتصاد بدتر می شود.

معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: جهش قیمت طی سال های اخیر برخی کشورهای نفتی را دچار بیماری هلندی کرده اما به سرعت آنها به این سمت رفتند که جلوی بیماری را بگیرند و راهکارهای آن هم وجود دارد.

وی در ادامه به راهکار جلوگیری از بیماری هلندی در برنامه سوم توسعه اشاره و خاطرنشان کرد: حساب ذخیره ارزی در برنامه سوم توسعه ایجاد شد که دو هدف را دنبال می کرد به این معنا که ۵۰ درصد از منابع آن به صورت وام به بخش خصوصی داده شود و ۵۰ درصد مابقی نیز در صندوق مورد حفاظت واقع شده تا زمانی که قیمت نفت پایین است بتوانیم جبران کمبود ارز کنیم.

جهانگیری افزود: گزارش رسمی دیوان محاسبات نشان می دهد وقتی بنا شد حساب ذخیره ارزی به صندوق توسعه ملی تدبیل شود باید براساس محاسبات ۱۷۱ میلیارد دلار پول در حساب بود در حالی که پیش از آن، این حساب خرج شد و میلیاردها دلار از سرمایه های کشور به هدر رفت به نحوی که تنها ۱۲ میلیارد دلار موجودی از حساب ذخیره ارزی به صندوق توسعه ملی منتقل  شد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امسال که قیمت نفت پایین آمده لطمات زیادی به اقتصاد ایران وارد شده در حالی که در سال ۹۰، درآمد ارزی از محل فروش نفت و فرآورده های نفتی ۱۱۸ میلیارد دلار بود و در همان مقطع رشد اقتصادی به منفی ۶.۸ درصد رسید.

وی خاطرنشان کرد: امسال کل درآمدی که از نفت در بودجه آمده کمتر از ۲۰ میلیارد دلار است که کار را سخت کرده است اما دولت اجازه نداده که ثبات اقتصادی از بین برود.

امتیاز به خبر :