• En
  • چهارشنبه 05 اردیبهشت 1403

قائم مقام صندوق توسعه ملی

مدیریت صحیح مصرف و تقاضا مهمترین مؤلفه اقتصاد مقاومتی است

مدیریت صحیح مصرف و تقاضا مهمترین مؤلفه اقتصاد مقاومتی است

قائم مقام صندوق توسعه ملی گفت: ما همیشه در شرایط سخت بهتر عمل کرده‌ایم و اکنون که تقاضاهای کاذب در بازار ارز ، کالا و سایر بخش‌ها با محدودیت‌های موجود، بازار را تحت فشار قرار داده باید مدیریت صحیح مصرف و تقاضا که مهمترین مؤلفه اقتصاد مقاومتی مورد تأکید مقام معظم رهبری است را گسترش دهیم .
دکتر سید محمدقاسم حسینی در شورای برنامه ریزی استان اصفهان به تحریم‌های شدید در سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این مدت به شدت تحت فشار بوده‌ایم .
وی افزود: اکثر کشورها تحت فشار آمریکا به تعهدات خود عمل نکرده‌اند و به جز کشورهای هم‌جوار و حاشیه ما سرمایه خارجی دیگری وارد کشور نشده است.
حسینی با اشاره به مدیریت بهتر در این شرایط سخت تأکید کرد: در این زمان نباید تصمیمات عجولانه و بدون مطالعات کارشناسی گرفته شود .
وی به اهمیت مدیریت منابع و غفلت از آن اشاره کرد و گفت: امروز شرایط خاصی بر کشور حکم فرماست و پیش بینی می‌شود این شرایط تا 4 یا 5 سال دیگر هم ادامه داشته باشد، از این رو باید به درستی منابع موجود را مدیریت کنیم و برای ریال ریال آن حساس باشیم تا بتوانیم این مرحله حساس را پشت سر یگذاریم.
قائم مقام صندوق توسعه ملی خاطر نشان کرد: اکثر منابع کشور صرف امور جاری می‌شود و تنها منابع بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در تولید هزینه می‌شود.
وی تأکید کرد: ما همیشه در شرایط سخت بهتر عمل کرده‌ایم و اکنون که تقاضاهای کاذب در بازار ارز ، کالا و سایر بخش‌ها با محدودیت های موجود، بازار را تحت فشار قرار داده باید مدیریت صحیح مصرف و تقاضا که مهمترین مؤلفه اقتصاد مقاومتی مورد تأکید مقام معظم رهبری است را گسترش دهیم .
حسینی گفت: در میان 60 صندوق دنیا تنها صندوقی هستیم که اساس‌نامه ما قانون مجلس است و البته بسیار هم سختگیرانه نوشته شده است.
وی به نوپا بودن صندوق اشاره کرد و افزود: سیستم بانکی ما به روز نیست و صندوق توسعه ملی باید بتواند با ابزارهای نوین عمل کند در حالی که سیستم فعلی نمی‌تواند پشتیبانی کاملی از این صندوق داشته باشد.
حسینی وضع مالی صندوق توسعه ملی را خوب ارزیابی کرد و گفت: هر پروژه‌ای که توجیه اقتصادی داشته باشد از جانب این صندوق تأمین مالی می‌شود اما مشکل اینجاست که روسای بانکی و مدیران استانی هم با فرآیند کاری این صندوق آشنا نیستند.
وی تأکید کرد: تاکنون هیچ طرح ارزی به علت کمبود بودجه رد نشده است، در حالی که از میان بودجه 2 هزار میلیاردی این صندوق چیزی کمتر از 200 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است که هیچ کدام از این طرح‌ها نیز مربوط به استان اصفهان نبوده است.
در ادامه این جلسه مسئولین استان اصفهان با نحوه ارائه تسهیلات این صندوق آشنا شدند و پاسخ سئولات خود را از قائم مقام صندوق توسعه ملی جویا شدند.

 

امتیاز به خبر :